Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 april, 2017 - 15:57Uppdaterad: fredag, 28 april, 2017 - 16:32
  • Seniorrådgivare Claes Håkansson från Nordiska ministerrådet och Gunnar Westerholm som är Ålands representant i Gränshinderrådet. Foto: Tomas Tornefjell.

"En myt att det tillkommer gränshinder"

- Det är en myt att det tillkommer flera nya gränshinder för varje hinder som vi ska lyckas blir av med. Det säger Gunnar Westerholm som är Ålands representant i Gränshinderrådet

I dag ordnade Ålands landskapsregering en förmiddag om gränshinder där seniorrådgivare Claes Håkansson från Nordiska ministerrådet pratade om behovet av en internetportal för det nordiska näringslivet och om de gränshinder som finns när det handlar om yrkesbehörighet, till exempel bland hantverkare. Han lyfte även fram vikten av att läsa på om de regler som gäller innan man flyttar eller börjar studera i ett annat land i Norden. Gunnar Westerholm som är Ålands representant i Gränshinderrådet säger att man har betat av ett 40-tal gränshinder sedan starten 2014.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »