Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 mars, 2021 - 16:22Uppdaterad: onsdag, 3 mars, 2021 - 17:12

Minister Holmberg-Jansson kommenterar ÅMHM

Slitningarna inom ÅMHM:s styrelse och mellan styrelsen och myndighetschefen tycks snarare ha förvärrats än mildrats.

I går rapporterade vi om att styrelseordförande Marcus Måtar med stöd av en majoritet i styrelsen gång på gång har slagit ner förslag som myndighetschefen Susanne Perander lagt fram.

Det är svårt att utföra ett ansvarsfullt styrelsearbete, med beredningar som saknas när ordförande föredrar ärenden eller kommer med motförslag, menade styrelseledamot Kicki Blomgqvist.

Styrelsen agerar rätt och riktigt, kontrade styrelseordförande Marcus Måtar. Han tillhör Obunden samling och beskyller oppositionens styrelseledamöter – Kicki Blomqvist (S) och Mikael Staffas (Lib) för att vara nickedockor och gummistämplar.

Men riskerar samarbetsproblemen att påverka myndighetens förutsättningar att utföra sitt arbete, och bör och ska landskapsregeringen agera i frågan? Vi ställde frågan till social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »