Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 mars, 2017 - 17:56Uppdaterad: måndag, 6 mars, 2017 - 17:57
  • Africa Mercy har 126 hytter och rymmer en besättning på ca 450 personer och volontärer som kommer som hela familjer, som par eller individer. För att underlätta det dagliga livet ombord finns på fartyget även en skola, en frisörsalong, en matvaruaffär och till och med ett kafé som är donerat av Starbucks. Foto: Mercy Ships

Mercy Ships har världens största civila sjukhusfartyg

Mercy Ships är en global kristen välgörenhetsorganisation som äger och driver världens största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy och erbjuder kostnadsfri sjukvård till de fattigaste i världen. Mercy Ships har besökt över 570 hamnar i 72 länder sedan starten 1978. Idag består flottat av ett stort fartyg, Africa Mercy, som under sensommaren lämnade fartyget Madagaskar och ligger nu ca tio månader utanför Benin, i västra Afrika. Men det finns långt gånga planer på ett splitternytt och topputrustat sjukhusfartyg från Kina.

Pascal Andréasson, marknadschef för Mercy Ships i Sverige var idag inbjuden av föreningen Ålands sjöfart för att berätta mer om organisationen och deras arbetssätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »