Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2017 - 17:19Uppdaterad: tisdag, 6 juni, 2017 - 17:22
  • Socionomen Tommy Blomberg pratade om det allt mer utbredda missbruket av anabola steroider. Foto: Tomas Tornefjell.

Maskulinitet och hälsa

Maskulinitet och hur det påverkar mäns hälsa var temat under dagens konferens Hur mår MAN på Åland, som arrangerades av Ålands landskapsregering med målet att ge deltagarna ny kunskap och inspiration för deras dagliga arbete inom vård, skola, omsorg och närbesläktade områden.

Dagens föreläsningar handlade bland annat om olika former av missbruk och om mäns bristande förmåga att söka hjälp i tid vid fysiska eller psykiska besvär. Bo Helsing, som är kurator vid Mottagningen för unga män i Göteborg höll ett föredrag där han tog upp problemet med att många killar har så svårt att tala om känslor.

- Att tala om känslor borde vara en regel och inte ett undantag, men det är inte så lätt att ändra på normer och könsroller som manifesteras redan på dagis, säger Bo Helsing.

Socionomen Tommy Blomberg pratade om det allt mer utbredda missbruket av anabola steroider.

- Det är ett stort och växande problem bland, främst bland unga killar som snabbt vill bygga upp snygga muskler, säger Tommy Blomberg .

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »