Publicerad: måndag, 9 oktober, 2017 - 17:24
  • Dagens Industri kritiserar ÅAB för hanteringen av Allras pensionsfonder, men Wiklöf slår ifrån sig av kritiken. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer

Kritik mot ÅAB från svensk affärstidning

Den svenska affärstidningen Dagens Industri kritiserar Ålandsbanken hantering av de fonder man övertog från det skandalomsusade bolaget Allra.

I våras tog övertog Ålandsbanken förvaltningen av Allras pensionsfonder i Sverige. I samband med övertagandet sa Ålandsbanken Vd Peter Wiklöf att detta borde vara bra för spararna, eftersom de vet vad som gäller och dessutom får sänkta förvaltningskostnader. Men nu kritiserar den svenska tidningen Dagens Industri Ålandsbankens hantering av fonderna. Dagens Industri skriver bland annat att Pensionsmyndighetens beslut att låta Ålandsbanken ta över skandalbolaget Allras fonder har lett till att PPM-spararna hamnat i nya fonder med höga avgifter och dålig förvaltningshistorik. Enligt Dagens Industri är de avgifter som spararna nu måste betala i princip oförändrade, och till och med något högre än de var hos Allra.

 

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »