Publicerad: tisdag, 1 december, 2020 - 18:03
  • Näringsminister Fredrik Karlström.
  • Före detta (bland annat) näringsminister Camilla Gunell.

Karlström summerar ministeråret

Det har gått ett år sedan den nya regeringen Thörnroos tillträdde. Det har blivit dags att summera hur året har varit på området näringspolitik - med två generationer näringsministrar.

Hade det här varit en normalt, pandemifritt, år så hade det varit närmast obligatorisk för oss att nu, så här före jul och nyår, samla nuvarande och föregående näringsministrar för att få en jämförelse mellan den politik som förts under året och den som förts under föregående år. Vad säger två generationer näringsministrar och varandras jobb egentligen?

Nu är det inte ett pandemifritt år. Tvärtom så har världen kastats ned i den värsta ekonomiska och humanitära krisen sedan spanska sjukan för hundra år sedan.

Så läget är långt ifrån normalt, och näringsministern har behövt arbeta med frågor som annars i princip aldrig är aktuella. Men vi kan ändå förstås recensera näringspolitiken. I Åland idag-studion kunde vi under eftermiddagen höra Camilla Gunell, näringsminister under regeringen Sjögren och nuvarande näringsminister Fredrik Karlström under regeringen Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »