Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 februari, 2023 - 17:04Uppdaterad: måndag, 27 februari, 2023 - 17:06
  • Camilla Gunell och Tage Silander. Foto: Hans Persson Bru.

Kan man korta arbetsveckorna men bibehålla effektiviteten?

Socialdemokraterna i riket vill göra ett försök med kortare arbetsveckor, fast med bibehållen lön under nästa mandatperiod. Finns det förutsättningar och stöd för ett liknande försök även på Åland? Camilla Gunell (s) är positiv till det medan Tage Silander (mså) är skeptisk.

Inspirationen kommer från en brittisk studie där 61 företag deltog i ett försök med kortare arbetsveckor mellan juni och december 2022. Över 90 procent av företagen har valt att fortsätta på den vägen. Så vilka är de potentiella vinsterna och riskerna med att gå in för detta?

Camilla Gunell, ordförande för Ålands socialdemokrater och Tage Silander, ordförande för moderat samlings lagtingsgrupp gästade vår studio för att diskutera saken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »