Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 maj, 2024 - 17:21Uppdaterad: fredag, 10 maj, 2024 - 17:23
  • Johan Jönsson. Foto: Hasse Persson Bru.

Johan Jönsson tycker att Åland borde bli synligare på Wikipedia 

Slår man in Åland på Wikipedia får man fram en gedigen artikel med information om såväl historia som nutid, politik, geografi, sport, turism och kultur. Men Åland kan bli ännu synligare på Wikipedia och enligt Johan Jönsson ligger det i våra egna händer.

– Har jag ett livsverk så är det ju tyvärr vid det här laget Wikipedia, säger Johan Jönsson som är systemutvecklare av sajten och en av de svenskspråkiga administratörerna. Han har också skrivit en bok om Wikipedia och är på Åland för att föreläsa i ämnet.

Det finns fem saker som han brukar rekommendera folk som är intresserade av att bidra till det öppna och användarutvecklade uppslagsverket. Registrera en användare, använd trovärdiga källor, börja i en arbetsyta som inte syns innan du är klar med artikeln, hitta bra artiklar att härma och ta hjälp av faddersystemet.

– Alla platser har ju att vinna på att presentera sig för omvärlden och alla är hemskt välkomna att bidra till uppslagsverket, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »