Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 februari, 2024 - 17:22Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2024 - 07:37

Jesper Josefsson om tågvision: "Det skulle vara dumt att säga nej"

Näringsminister Jesper Josefsson, centern, hade svår att inte bli entusiastisk när han först hörde om visionerna med en järnväg mellan Finland och Sverige över Åland.

Förra veckan publicerade den finländska tidningen Turun Sanomat två artiklar om visioner för att sammanlänka Finland och Sverige med en järnväg. De visionärer och aktörer de talat med önskar att sträckningen skulle gå över Åland, alltså från Gustavs, till Brändö och över hela Åland till Eckerö där det sedan skulle gå en tågtunnel till Grisslehamn i Sverige.

En rad olika finländska aktörer är med i planeringen, bland annat Åbo handelskammare och Egentliga Finlands förbund. Även en teknikinvesterare vid namn Matti Rihko är enligt Turun Sanomat involverad. Landskapsregeringen är inte involverade ännu på något vis, men Jesper Josefsson är inte främmande för tanken om han skulle få frågan.

– Jag är alltid optimistisk till stora idéer och visioner. Det skulle vara dumt att säga nej och skjuta ner en idé, särskilt som det är så många fördelar för Åland, säger Jesper Josefsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »