Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 maj, 2024 - 17:20Uppdaterad: onsdag, 22 maj, 2024 - 17:21
  • Anders Holmberg, foto: Johan Ågren

Holmberg lägger ut texten om kortrutten

Den åländska turismen och den förlorade trafiken på linjen Mariehamn-Kapellskär är ämnen som lagtingsledamoten Anders Holmberg (MSÅ) ofta återkommer till i debatten.

Så var också fallet i går då han mitt i ett replikskifte då han drabbades av en sjukdomsattack och behövde uppsöka vård.  

Men vad kan egentligen landskapsregeringen göra för att få till stånd bättre kommunikationer till Sverige? I sitt anförande ifrågasatte Holmberg Landskapsregeringens ägarskap i Eckerölinjen - och huruvida intresset för en alternativ kortrutt är svalt för att landskapsregeringen jagar dividend från bolaget. Vi träffade en lite piggare Anders Holmberg i dag för att ställa några frågor kring hur han resonerar och varför kortrutten blivit en sådan hjärtefråga för honom. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »