Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 april, 2024 - 17:12Uppdaterad: tisdag, 9 april, 2024 - 17:12
  • Infrastrukturminister Camilla Gunell. Arkivfoto.

HD-ansökan har hittills kostat landskapet 15 000 euro – infrastrukturministern motiverar beslutet

För drygt två veckor sedan lämnade landskapsregeringen en ansökan om besvärstillstånd till Högsta domstolen i det så kallade elhybridmålet. Rättegångskostnaderna har redan nu ökat med 15 000 euro, men infrastrukturminister Camilla Gunell (S) säger att det är välinvesterade pengar ifall man lyckas få ned skadeståndet.  

Efter att tingsrätten i juni 2022 dömde landskapsregeringen till ett skadestånd på 10,5 miljoner euro, en dom som hovrätten senare fastställde, ville Camilla Gunell väcka misstroende mot den då sittande regeringen. Hon ansåg då att det skulle innebära ökade kostnader för skattebetalarna då landskapsregeringen överklagade domen till hovrätten. I dag företräder hon en regering som fortsatt rättsprocessen.  

– Vi landade i att vi måste bevaka skattebetalarnas intressen och att det kan finnas en poäng att gå till vägs ände med det här, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »