• Sprängaren Tom Jansson.
  • Projektchef Håkan Lindén.
Kjell Brändström träffar Tom Jansson och Håkan Lindén:
Publicerad: måndag, 23 april, 2018 - 17:53

Full aktivitet på Ålandsvägen

Ombyggnationen av Ålandsvägen pågår för fullt, och få har nog missat sprängningarna som går av titt som tätt. Men hur går det till egentligen? Det tog vi reda på.

Just nu håller man på och spränger för fullt på Ålandsvägen, ibland smäller det så högt att man nästan ramlar av stolen. Samtidigt bygger man om för fullt även uppe vid Ålandsplan, men vad ska det bli där egentligen? Vi prata med mannen som håller i trådarna för sprängningarna Tom Jansson på Karlssons schakt och bygg, och även projektchef för ombyggnationen av Ålandsvägen Håkan Lindén.

Jansson säger att det är hårda säkerhetsföreskrifter när man spränger i tätbebyggt område, bland annat har de ett larmsystem och vakter för att se till att det inte är några människor på gatan när de spränger. Det tar sin lilla tid med allt sprängarbete, åtminstone till semestern kommer de hålla på säger Jansson.

Även vid Ålandsplan byggs det för fullt, Algotsgränd ska flyttas till den norra sidan i området säger Håkan Lindén. Det kommer bli en annorlunda infart till Algotsgränd från Ålandsplan, och ännu så ligger man i fas i byggandet. Det kommer också bli en infart till det närliggande dagiset. Anledningen till ombyggnaden är att minska de direkta anslutningarna till Algotsgränd och leda dem via Ålandsplan istället.