Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 januari, 2020 - 18:25
  • Martina Eriksson, webbredaktör på Ålands radio och tv
  • Camilla Karlsson-Henderson, redaktionschef på Ålands radio och tv

Egeland och Kantarellen i lyssningstoppen

2019 är till ända, och här på Ålands radio har vi sammanställt resultaten över vad ni lyssnare helst klickar igång när ni vill lyssna via webben. Stellan Egeland, den obundna politikern som höll på att stjälpa regeringsbildningen, och ommöbleringen på Kantarellen hör till de mest lyssnade inslagen under åren.

Det är skillnad på om man vill ta till sig kortare nyheter eller längre inslag. De korta läser man helst i textform, medan längre inslag; intervjuer i första hand, är något man gärna lyssnar på. Det visar Ålands radios egen webbstatistik.

Men är det här något som public service ens ska bry sig om? Ska inte vi sända oavsett om det handlar om väldigt nischade nyheter eller om stora publikevenemang med stort allmänintresse? Eller ska vi aktivt välja bort sådant som privata mediehus ändå bevakar eftersom det är saker som borde kunna ge reklamintäkter?

I tisdagens Åland idag diskuterade vi frågan med vår webbredaktör Martina Eriksson och med vår redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson.

Vad tycker just du att vi ska bevaka? Hur tycker du att vi ska välja - smalt och allvarligt eller publikfriande och roligt? Hör gärna av dig med dina synpunkter här! (Det är en allmän adress, men vi lovar att framföra alla synpunkter till rätt person)

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »