• Centertrojkan Harry Jansson, Jörgen Pettersson och Veronica Thörnroos ger dåligt betyg till landskapsregeringen. Foto: Ulf Weman
Partiets ordförande Jöregen Pettersson om betyget till sittande landskaspregering.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 17:19, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 17:20

Centern delar ut låga betyg

Inget vidare betyg till landskapsregeringen om centern får dela ut det. Partiet lade på en preesskonferens i dag fram en rad förslag inför nästa år.

Efter två år vid makten får landskapsregeringen ett dåligt betyg. I alla fall när största oppositionspartiet centern får dela ut betyget. I dag bjöd partiets lagtingsgrupp till presskonferens där man förutom kritiken av nu sittande landskapsregering med liberaler, moderater och socialdemokrater, kom med en rad egna förslag inför nästa års budget. Landskapsregeringen sitter nu två dagar på Kökar för att mangla sitt budgetförslag. Ett förslag som blir offentligt om ett par veckor. Ett ensamförsörjaravdrag i kommunalbeskattningen, konkurrensutsättning av vägunderhållet, stöd till ett biogasverk, lantbruksavbytarsystemet som en social rättighet, skrotbilspremie, mer utredningsresurser till polisen, en ny skärgårdsfärja och skrotande av tidtabellerna för linfärjorna, hör till centerförslagen.