Publicerad: måndag, 2 juli, 2018 - 17:00Uppdaterad: måndag, 2 juli, 2018 - 17:00

Arrangörerna nöjda med årets Alandia Cup

Arrangörerna bakom Alanida Cup är nöjda med hur årets turnering förlöpte. Den årligt återkommande internationella fotbollsturneringen för 11-åringar växer och frodas. Dock bör man tänka på att konkurrensen mellan fotbollsturneringar är hård, säger IFK Mariehamns föreningschef Thomas Fonsell.

- Turneringen har hållit på sedan 1978, den är en jättegrej för IFK Mariehamn och åländsk fotboll, säger Thomas Fonsell.

Turneringen har väldigt gott rykte men Fonsell poängterar att det inte ger någon anledning att slappna av då konkurrensen mellan fotbollsturneringar är hård och fler och fler turneringar arrangeras.

I år uppmärksammades Alandia Cup i riksmedia med anledning av de skyltar man sedan två år tillbaka valt att sätta upp vid fotbollsplanerna som påminner föräldrar att turneringen är en lek och för barn och inte något världsmästerskap.

Uppmärksamheten ser Fonsell som något positivt.

- Vi från IFK Mariehamns sida visar att vi tar ansvar för vår verksamhet och vi vill ha en lekfull verksamhet där barnen står i centrum, säger Thomas Fonsell.