Publicerad: onsdag, 21 mars, 2018 - 17:25
  • Bibliotekarie Jonathan Louto visar upp den digitala Nationalencyklopedin.

All Digital Week till Finland för första gången

Den europeiska kampanjveckan har nu kommit till Finland för första gången, och på Åland har man under veckan flertalet olika aktiviteter som fokuserar på digitalisering.

För första gången så har nu All Digital Week kommit till Finland. Den europeiska kampanjveckan som har funnits i nästan tio år togs hit av av de två nationella organisatörerna och huvudarrangörerna företagen Bildningsalliansen och Make It Finland. De nationella huvudarrangörerna här anordnar även egna evenemang, men hoppas att kampanjveckan är något som kommer märkas av i hela landet. På den officiella hemsidan för All Digital week kan man läsa att syftet med veckan är att stärka medborgarna i deras resa genom digitaliseringen, och vara en del i att investera i de digitala färdigheterna.

På Mariehamns stadsbibliotek har man under onsdagen bland annat lanserat den digitala Nationalencyklopedin, och under kvällen hålls en snabbkurs i programmering för barn berättar bibliotekarie Jonathan Luoto som just visar upp databasen Nationalencyklopedin.