Åland idag

Åland idag är ett aktuellt program med fördjupad journalistik som vidareutvecklar nyheterna i Ålandsnytt. Vi sänder debatter, utfrågningar och direktrapporter från aktuella händelser runt om på Åland.

Åland idag sänds varje vardag klockan 15.00 - 17.00 i Ålands Radio

I helgen löser ungdomar klimatkrisen

De laddar inför Regeneration 2030 summit
Åland idag
I generationer har vuxet folk arbetat hårt med att släppa ut växthusgaser, smälta ned kol och järn och förstöra en rätt stor del av jorden med oljeprodukter och annat kemiskt avfall. I helgen tar våra barn ta över och börja fundera på lösningar. Då är det dags för evenemanget "Regeneration 2030 summit".

Landhockey ledde till hbtq-föreläsning

Lena Eriksson om hbtq-frågor i idrottens värld
Åland idag
För drygt två veckor sedan höll Paf i en landhockeytävling. Det överskott som blev resultatet har nu skänkts till Ålands idrott.

Åländska Elisabeth Ekman saknar blueslegenden

Elisabeth Ekman om Aretha Franklin
Åland idag
Under torsdagen kom dödsbudet: Aretha Franklin har gått ur tiden. Och musikikonen är djupt saknad av musikerkollegor - även på Åland.

Så påverkar sommaren årets skördefest

Liz Mattsson om årets skördefest
Åland idag
Den heta och torra sommaren har inte gett Ålands lantbrukare de bästa förutsättningarna för att arrangera en skördefest.

Första skoldagen en spännande nystart

Barnens upplevelser av skolstarten
Rektor Pia Axberg om skolstarten
Åland idag
Torsdagen var höstens första skoldag. Vi besökte Vikingaåsens skola i Jomala och träffade förväntansfulla tredjeklassare.

Sommarens torka - en sammanfattning

Diskussion om sommaren och dess effekter
Så har det gått för vattenjouren, intervju med byråchef Helena Blomqvist
Åland idag
Den långa, torra, heta sommaren går mot sitt slut. Turisterna är nöjda, säkert många hemestrande ålänningar också. Men lantbrukarna har sett mycket av allt arbete gå förlorat.

Vad gör Märrkobb i Brändö så intressant?

Maja Häggblom om ön Märrkobb
Åland idag
Landskapet köper holmen Märrkobb i Brändö för 50 000 euro. Det rapporterade Ålands radio i tisdags. Men vad gör holmen så intressant?

Så är KST tänkt att fungera - för klienterna

Marie-Louise Påvals, direktör för Omsorgsförbundet
Åland idag
Ett nytt kommunförbund som hanterar kommunernas socialärenden står på agendan, det som kallas KST. Men hur är det tänkt att fungera för de som behöver nyttja tjänsterna, för själva klienterna?

Så ser du tecknen på självmordstankar

Eva Wedberg, Suicide Zero, del 1
Eva Wedberg, Suicide Zero, del 2
Åland idag
Att Finland är världens lyckligaste land spelar ingen större roll när fler tar sitt eget liv här än i något annat nordiskt land. Eva Wedberg ser orsakerna ur ett ovanligt insatt perspektiv.

Sidor