Åland idag

Uteblivet stöd kan bli nådastöten för Ålandskomposten

Bengt Karlsson om framtiden för Ålandskomposten
Näringsminister Camilla Gunell om biogasanläggningen
Åland idag
I onsdags meddelade landskapet att Svinryggens deponi ska få stödet för att bygga en biogasanläggning. Det var två sökanden till landskapets stöd på maximalt 1 miljon och den andra var Ålandskomposten i Gunnarsby i Sund. Bengt Karlsson hade förhoppningen om att få stödet för att vidareutveckla Ålandskomposten och för honom var det uteblivna stödet en besvikelse.

Panelen i Ålands radio

Panelen i Ålands radio
Åland idag
I veckans panel diskuterar vi politisk korrekthet, om jorden i själva verket är platt och vilka tv-serier som borde få bli spelfilmer.

Mer statistik och forskning om kriminalitet behövs

Agneta Mallén om sin studie
Åland idag
Det behövs mer forskning och mer statistik om kriminalitet och kriminalitetskontroll på Åland säger Agneta Mallén, filosofie doktor i sociologi och universitetslektor på Lunds universitet.

Paf-förhoppningar inför nästa säsong

Direktsändning från golfen i Eckerö
Åland idag
Eckerö golf har ansökt om Paf-bidrag på närmare 3 000 euro till säsongen 2020.

En försmak av nytt galleri

Konst på Sven Mattsons i Kyrkby
Åland idag
Den gamla Sven Matsson-butiken i Kyrkby kommer få ett nytt liv. Butiken har genomgått många kostymbyten genom åren och härnäst väntar att det ska omvandlas till ett galleri. Det ska slå upp portarna någon gång i november. Vår reporter Anki Karlsson är på plats vid vad som kommer bli ett av det största gallerierna på Åland.

Pontus Sjöblom ställer upp i VM i hinderlöpning

Pontus Sjöblom
Åland idag
VM i OCR eller som det egentligen står för Obstacle Course Race, på ren svenska är det världsmästerskapen i hinderbana som stundar i närheten av London i helgen. Pontus Sjöblom från Åland har kvalat in till tävlingens elitklass och kommer att tävla från fredag till söndag och han berättar hur mycket han ser fram emot helgens tävlingar.

Panelen i Ålands radio

Panelen i Ålands radio
Åland idag
Varför diskuterar partierna inte feminism inför valet? Kan det vara så att det åländska samhället kommit i mål och nu erbjuder lika lön och lika villkor för bägge könen - att patriarkatet är avvecklat och klart? Och så pratar vi inställda val och alla våra vargar.

Invändningar nådde inte valchefen

Valadministratör Casper Wrede och Datainspektionens chef Joakim Söderberg
Åland idag
Datainspektionen hade invändningar mot planerna på e-röstning, specifikt kring skyddet av personuppgifter. Men valadministratören, Casper Wrede, fick aldrig del av ärendet. De hamnade i stället hos landskapets förvaltningschef.

Sidor