Åland idag

Nytt EU-projekt för att få handfasta regler kring coronapandemin

Gyöngyi Kovacs
Åland idag
I torsdags drog ett nytt projekt igång i EU:s regi: “Heros”. Där ska man särskilt analysera och komma med handfasta regler kring allt från logistiken kring skyddsutrustning, folkhälsoråd kopplade till olika befolkningsgrupper och vilka myndighetsåtgärder som fungerar bäst. Inte om flera år, utan nu, inom ett par månader.

Adelina lämnade England för Åland

Adelina Engman:
Åland idag
Det har inte blivit många spelade matcher för fotbollsproffet Adelina Engman den här säsongen. Och det lär inte bli några på ett tag än. Hon sitter nämligen i karantän hemma på Åland.

Så hjälper kommuner varandra

Jennie Persson:
Åland idag
Det skiljer sig mellan de nordiska länderna hur kommuner hjälper sina privata näringsidkare. Företaget Oxford Research har studerat skillnaderna.

Högskolan snabbade på med distansutveckling

Johanna Mattila:
Åland idag
Den planerade utvecklingen för att jobba på distans påskyndades bara genom att Högskolan på Åland stängdes.

Snart full beredskap hos sjöräddningen

Dag Lindholm:
Åland idag
Ålands sjöräddningssällskap har snart full beredskap och räknar med att kunna undsätta personer i sjönöd på åländskt vatten i normal takt, inom en timme.

Greenpeace om coronaeffekten

Isadora Wronski:
Åland idag
Många är vi som har sett de satellitbilder som visar på hur luftföroreningarna minskat synbart över storstäder satta i karantän. Men vad tycker Greenpeace?

Undantagstillstånd för vår skull

Professor Lauri Karvonen
Åland idag
Undantagslagarna är inte ett hot mot vår demokrati, snarare en del av den.

Journalistprofessorns råd: "stopp, stopp!"

Ester Pollack:
Åland idag
Det är svårt att veta vem man ska lita på när det gäller allt som händer kring coronaviruset. Eller för att vara mer precis: Det är svårt för alla att veta vem man ska lita på. Det gäller även oss journalister.

Sidor