Publicerad: lördag, 13 april, 2024 - 18:58Uppdaterad: lördag, 13 april, 2024 - 19:41
  • Adam Larsson satte 2-1 på straff. Foto: Owe Sjöblom

IFK tappade segern efter tveksam straff

IFK Mariehamn spelade oavgjort 2-2 mot KuPS inför 1 144 personer på WHA på lördagseftermiddagen.

Första halvlek var egentligen rätt så händelsefattig bortsett från de sista minuterna, då hände det mesta. Spelmässigt hade KuPS initiativet och spelade mycket runt, men IFK hade bussen parkerad vid det egna straffområdet och släppte inte till något.
Med ett par minuter kvar till pausvilan slarvade KuPS-målvakten Aatu Hakala och Olawale Tehe kunde störa så pass mycket så att bollen till slut hamnade i målet. Men glädjen höll bara i sig en kort stund, för i anfallet efter kvitterade genom Otto Ruoppi.

Direkt i inledningen av den andra halvleken, när publiken knappt hunnit sätta sig ner igen, drogs Adam Larsson ner i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Larsson tog själva hand om straffen och var hur säker som helst. Efter målet fortsatte matchbilden till stora delar likt den första halvleken där KuPS hade bollen mycket, men IFK höll bra emot och släppte inte till några chanser för gästerna. Med ungefär tio minuter kvar av ordinarie tid skadades Noah Nurmi, enligt rapporter befaras att hälsenan gick av. Enligt tränaren Bruno Romaõ ska undersökas innan IFK kan ge besked om hur allvarlig skadan är. IFK hade gjort sina byten och blev därför tvungna att avsluta matchen med tio man och i när klockan hade passerat 90 minuter snubblade en KuPS-spelare på bollen med Oskari Sallinen i närheten i IFK:s straffområde. Domaren Dennis Antamo valde då att blåsa straff och Axel Vidjeskog fastställde då slutresultatet 2-2.

Efter två omgångar ligger IFK på tredje plats i tabellen med fyra poäng. Det enda laget som vunnit sina två första matcher är nykomlingen Gnistan.

Inkommande tisdag är det dags för nästa match då division 3-laget RiPS väntar på bortaplan i finländska cupen. Nästa match i ligan är inkommande lördag mot HJK i Helsingfors.