Publicerad: söndag, 28 april, 2024 - 21:03Uppdaterad: söndag, 28 april, 2024 - 21:03
  • IFK kammade noll i hemmamatchen mot Ilves. Foto: Dan Sjöblom.

Dubbla röda kort när IFK förlorade

Det delades ut två röda kort, ett till vardera laget, när IFK Mariehamn förlorade söndagens hemmamatch mot Ilves. Oiva Jukkola gjorde matchens enda mål för Tammerforslaget.
– Ilves är mer vuxna än oss i dag, säger assisterande tränaren Daniel Sjölund.

Bortalaget från Tammerfors tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen, utan att skapa några chanser. IFK tog dryga kvarten på sig innan laget kom in i matchen, men inte heller hemmalaget lyckades skapa något framåt.

I slutet av första halvlek drog Ilves Doni Arifi på sig två gula kort inom loppet av fyra minuter och blev utvisad.

Direkt i inledning av andra halvlek fick Joona Veteli ostört ta sig fram längs vänsterkanten och slå ett inlägg som Oiva Jukkola, lika ostört, kunde nicka in i mål.
– Frustrerande när vi är en man mer, säger Daniel Sjölund.

Antalet spelare på planen skulle jämnas ut efter att IFK:s Sebastian Dahlström först tog en varning direkt efter målet och dryga kvarten in i halvleken tog han sin andra varning med rött kort som följd.

IFK hade svårt att få tag i bollen under längre perioder under återstoden av matchen och fick aldrig till någon slutforcering. Närmast var Emmanuel Patut med ett skott från distans men Otso Virtanen i Ilvesmålet var bra med och räddade.
– Vi försöker göra förändringar under andra halvlek men får inte tag i bollen och Ilves är skickliga på att ta sig ur situationer, säger Daniel Sjölund.

Efter fyra spelade matcher ligger IFK på åttonde plats i ligan med fyra inspelade poäng. Nästa helg väntar FC Inter på hemmaplan.