Publicerad: tisdag, 12 september, 2017 - 20:31Uppdaterad: onsdag, 13 september, 2017 - 05:54
  • Aleksei Kangaskolkka stod för två mål i gårdagens match. Arkivfoto.

IFK vann över Inter

IFK Mariehamn lyckades hålla undan och besegrade FC Inter med 2-1 i fotbollsligan.

I den första halvleken var det IFK som skapade det mesta i chansväg och efter några försök kunde Aleksei Kangaskolkka göra det första målet. Det var dock lite oklart om kanske Robin Sid var sist på bollen.
Direkt i inledningen av den andra halvleken hade Sid ett gyllene läge att utöka ledningen, men det tog ytterligare tio minuter innan det andra målet kom. Albin Granlund frispelade Kangaskolkka som helt fri med Inter-målvakten Henrik Moisander kunde rulla dit tvåan.
Men bara några minuter senare var det oskärpa i IFK-försvaret och Benjamin Källman kunde reducera, men närmare än så kom inte Inter.
IFK ligger kvar på sjätte plats i tabellen, men nu med 37 poäng. Upp till medaljplats är det fem poäng för IFK:s del. Redan inkommande söndag spelar IFK sin nästa hemmamatch när PS Kemi kommer på besök.