Publicerad: lördag, 24 mars, 2012 - 19:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Förlust för ÅU mot div-I-laget Sirius

Åland United förlorade med 1 - 2 (0 - 1 i halvtid) mot Norrettan-laget Sirius från Uppsala när lagen möttes i en träningsmatch i Eckeröhallen på lördagen. Före matchen sa assisterande tränaren Mikael Virta att han räknade med att ÅU skulle dominera spelet mot Sirius som han bedömde är på samma nivå som de svagare lagen i damernas liga i Finland. Men Sirius visade sig alltså vara bättre än Åland United hade räknat med. Speciellt i den första halvleken spelade Åland United nervöst och stressat men lyckades hålla tätt bakåt fram till den 40:de minuten då Sirius slog in matchens första mål. I den andra halvleken löpte ÅU:s spel bättre och kvitterade genom Hayley Lauder till 1 - 1. I den 77:de minuten gjorde ÅU en rejäl försvarsmiss som Sirius utnyttjade och satte segermålet 1 - 2.