Publicerad: lördag, 27 mars, 2010 - 16:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

ÅU segrade i Björneborg

Fotboll: Åland United vann lördagens ligacupmatch borta mot Björneborgslaget Nice Futis med 1-0. Därmed skaffade sig också Åland United ett utmärkt läge att nå en semifinal. Matchen började dock illa för Åland United som fick en straff emot sig redan efter åtta minuter. Men målvakten för dagen Emelie Karström avvärjde och den första halvleken slutade mållös. I den 61:a minuten kom sedan segermålet genom Jaana Lyytikäinen. United toppar gruppen med 9 poäng och 10-0 i målskillnad. Högst sannolikt väntar nu semifinal hemma på Åland mot PK-35 den 6:e april. Enda kvarvarande hotet är KMF Kuopio som väntar i hemmamatchen på skärtorsdagen. Skulle KMF tappa poäng i söndagens match mot Ilves är dock semifinalplatsen redan klar för ÅU:s del.