Publicerad: lördag, 6 juli, 2019 - 20:40Uppdaterad: söndag, 7 juli, 2019 - 11:21
  • Arkivbild: Målskytten Aristote Mboma

Viktig bortavinst för IFK mot RoPS

Fotboll: IFK Mariehamn vann lördagens ligamatch med 2-1 på bortaplan mot RoPS. Segern var viktig för att fortfarande kunna haka på och inte förlora möjligheten att ta en plats i det över slutspelet.

35 minuter in i matchen lyckades Simon Silverholt att peta bollen till Aristote Mboma efter en släppt retur från RoPS-målvakten. Mboma tvekade inte, utan avslutade i nättaket. Fyra minuter senare utökade IFK till 2-0 genom Keaton Isaksson som nickade ett inlägg från vänsterkanten ribba in.

Efter 55 minuter lyckades Niklas Jokelainen i RoPS att spräcka nollan och reducera till 2-1.

Segern innebär att IFK ligger kvar på en sjundeplats med 18 poäng, precis under slutspelsstrecket. Två poäng efter SJK som har lika många matcher spelade.