Publicerad: söndag, 23 september, 2018 - 15:09Uppdaterad: söndag, 23 september, 2018 - 17:54
  • ÅU, som för dagen spelade i IFK:s färger, förlorade den för guldstriden viktiga matchen mot PK-35. Foto: Hasse Persson-Bru.

Tung ÅU-förlust i Vanda

Fotboll. Åland United förlorade söndagens match mot PK-35 i Vanda.

Hemmalagets Kajsa Collin gjorde matchens enda mål efter en fast situation i den 69:e minuten. Rosa Maria Herreros Ossorio fick ett jätteläge att kvittera i den 89:e minuten då Jenny Danielsson gjorde ett fint förarbete och fick fram bollen till henne, men Herreros Ossorios yttersida fick bollen att segla ovanför mål istället för i det.

"Känns tungt"

ÅU:s Isabella Mattsson tycker att matchen var jämn.
- PK-35 hade övertaget i första halvlek, men vi lyfte oss rejält i andra och hade också bra chanser. Så det känns tungt, säger hon.

Chansen för ÅU att vinna årets liga minskade i och med förlusten, men Isabella Mattsson säger att laget fortsätter ta match för match och att man inte fokuserar på vilken placering i tabellen man ska ha när säsongen är slut.
- Vi har inte tänkt på medaljerna hittills den här säsongen och vi gör det fortfarande inte. Nu är det bara att ladda om och ge järnet i nästa match, säger hon.

Två matcher kvar

PK-35 passerade i och med segern ÅU och ligger nu tvåa i tabellen på 45 poäng. HJK leder med 47 poäng. Åland United ligger trea på 43 poäng, lika många poäng har Honka som ligger fyra. Två matcher kvarstår för Åland United, mot TPS på bortaplan om tre veckor och sedan avslutar man hemma mot Honka den 20 oktober.