Publicerad: lördag, 29 september, 2018 - 17:31Uppdaterad: lördag, 29 september, 2018 - 17:51

Storseger i premiären för IFK

Ishockey: I två perioder var det helt jämnt mellan lagen. Men i den tredje seglade IFK Mariehamn ifrån Tierp och vann till slut seriepremiären i Islandia med 9-4.

IFK Mariehamn har tappat en del rutin inför årets säsong i och med att spelare som Dominic Ingström, Alexander Grundström och Andreas Karlsson har slutat. Men fortfarande finns stommen kvar och rutinerade Robin Englund klev fram när det som bäst behövdes och låg bakom rycket i tredje perioden med tre raka mål vid ställningen 4-4.

IFK matchade en debutant i divison 3-sammanhang, målvakten Mikko Hyvärinen, som fick det svettigt direkt. Gästande TIerp tog ledningen tre gånger om i matchen. Lucas Lindholm kvitterade till 1-1 i den första perioden, men IFK gick till pausvila med underläge 1-2 sedan Tierp gjort mål med en sekund kvar av perioden.

I den andra perioden gjorde Otto Silfver tre mål för IFK och såg till att hålla jämna steg med gästerna. Ställningen var 4-4 inför den tredje akten. Det var då Robin Englund klev fram och gjorde skillnaden, med tre raka mål varav ett på straff. Det blev till slut 3+3 för Englund. Otto Silfver gjorde ett fjärde mål och Lucas Lindholm fick avsluta målfesten med sitt andra för dagen fram till 9-4.