Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 8 mars, 2020 - 08:03Uppdaterad: söndag, 8 mars, 2020 - 21:02
  • Robert Helenius tog sin 30:e seger i sin 33:e proffsmatch. Arkivofoto: Hasse Persson-Bru.

Stor seger för Robert Helenius mot Adam Kownacki inatt

Boxning: Robert Helenius vann nattens match mot Adam Kownacki i New York. I den fjärde ronden golvade han Kownacki och efter ytterligare några tunga träffar bröt domaren matchen. Segern som var den största hittills i Robert Helenius karriär kan öppna för en titelmatch. 

Adam Kownacki var tidigare obesegrade och hade knockat 15 av 20 motståndare under sin karriär. Oddsen var låga för ännu en seger, men Robert Helenius satte stopp för segersviten. 

Kownacki var aggressiv i början av matchen men Helenius kom tillbaka och fick ner Kownacki med två hårda träffar i den fjärde ronden. Helenius följde upp med ytterligare några hårda träffar och domaren avbröt matchen, 1.06 in i den fjärde ronden. Segern var Helenius efter en teknisk knockout. 

– Kownacki är en tuff boxare men vårt hårda jobb gav utdelning, sa Helenius i sin segerintervju efteråt. 

Adam Kownacki hade pekats ut som en potentiell titelfajter, men istället kan nu Robert Helenius få den efterlängtade chansen att gå en titelmatch.

I korridorerna inne i Barclays Center i Brooklyn svarade Robert Helenius på journalisternas frågor efter matchen och gav även sin syn på den avgörande stunden i matchen.

- Jag såg att Kownacki var skadad efter min första träff, men jag fick en fördel av att domaren aldrig tillämpade räkning till tio, då hade han kanske hunnit repa sig bättre, eftersom han var groggy. Nu fick jag en fördel av det, sa Helenius, som berättade att han hade tränat hårt i flera månader för det här ögonblicket och att han var glad över segern, men också väldigt trött. 

Han fick även frågan om han var villig att ge Kownacki en returmatch. Helenius svarade att han behövde ta några veckor ledigt för att återhämta sig och fundera. Han ville inte heller svara på vem som är hans nästa önskemotståndare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »