• Stina Lindell. Arkivfoto.
Publicerad: torsdag, 13 juni, 2019 - 12:45, uppdaterad: torsdag, 13 juni, 2019 - 12:48

Stina Lindell femtonde i VM

Åländska Stina Lindell kom på femtonde plats i VM i klassisk styrkelyft i 63 kg-klassen igår.

I det inledande knäböjet fick Lindell godkänt i alla tre lyft och tog 152,5 kg i det sista. I bänkpress blev det nytt personligt rekord med fem kilo när hon lyfte 87,5 kg och i marklygt drog hon 170 kg. Totalt blev det 410 kg av Stina Lindell, vilket är en bit under hennes personliga rekord som är 427,5 kg.

Lindell har under en längre tid haft problem med sin rygg, vilket har hämmat hennes träning tidvis. Men enligt Lindell visade gårdagens resultat att hon är på rätt väg och tävlingen gav henne mersmak för bli starkare än någonsin. Italienskan Carola Garra vann med den totala vikten 503 kg.

Fler Sport

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.