• Stina Lindell. Arkivfoto.
Publicerad: torsdag, 13 juni, 2019 - 12:45, uppdaterad: torsdag, 13 juni, 2019 - 12:48

Stina Lindell femtonde i VM

Åländska Stina Lindell kom på femtonde plats i VM i klassisk styrkelyft i 63 kg-klassen igår.

I det inledande knäböjet fick Lindell godkänt i alla tre lyft och tog 152,5 kg i det sista. I bänkpress blev det nytt personligt rekord med fem kilo när hon lyfte 87,5 kg och i marklygt drog hon 170 kg. Totalt blev det 410 kg av Stina Lindell, vilket är en bit under hennes personliga rekord som är 427,5 kg.

Lindell har under en längre tid haft problem med sin rygg, vilket har hämmat hennes träning tidvis. Men enligt Lindell visade gårdagens resultat att hon är på rätt väg och tävlingen gav henne mersmak för bli starkare än någonsin. Italienskan Carola Garra vann med den totala vikten 503 kg.

Fler Sport

Mattsson med i HIFK-seger

Fotboll: Joel Mattsson spelade hela matchen för HIFK som vann med 2-0 hemma mot SJK i den nedre slutspelsserien i herrarnas fotbollsliga.

ÅU tog klar seger mot KuPS

Tränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Förlust för MLK-herrarna

Tennis: MLK:s herrar förlorade helgens premiäromgång i inohumsserien av division 1 mot SVS. MLK föll i tre raka matcher.

Oviss framtid för juniorer - ”Lite skrämmande”

Ralf-Åke Mattsson är bekymrad över spelarsituationen på ungdomssidan.
Fotboll: IFK Mariehamns b-juniorer går mot serieavslutning i division 1. I helgen tog man en viktig hemmaseger mot HJS från Tavastehus med 4-1. Men många frågetecken finns ännu inför nästa säsong.

FC Åland vann med 5-1

FC Åland vann med 5-1 Fotboll: FC Åland vann lördagens bortamatch mot PaiHa med 5-1. Efter en mållös första halvlek bjöd den andra på en desto större målfest.

Jomala föll mot JyTy

Fotboll: Jomala ÍK föll med 0-4 borta mot JyTy i herrarnas division 3. Men Jomala ligger ännu på säker mark med tre matcher kvar att spela och har allt i egna händer.

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.