Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 25 november, 2018 - 13:49Uppdaterad: söndag, 25 november, 2018 - 14:07
  • Kim Nyman. Foto: Malin Lundberg.
  • Sebastian Cronholm. Foto: Malin Lundberg.
  • Malin Nyberg. Foto: Malin Lundberg.
  • Oskar Welin. Foto: Malin Lundberg.
  • Ida Sandström. Foto: Malin Lundberg.

Spännande när öspelstruppen spikades

Bowling. Det blir Oskar Welin, Jonas Andersson, Michael Jakobsson och Sebastian Cronholm som utgör herrlaget i bowling i öspelen på Gibraltar. Kim Nyman lyckades inte komma ikapp när sista kvaltävlingen hölls i Idrottsgården på söndagen.
 

Nyman visste inför tävlingen att han måste slå Sebastian Cronholms resultat från i torsdags som var 1730 poäng. Efter den tredje serien ledde Nyman, men därefter tappade han och efter den sjätte serien skilde 67 poäng till Cronholms fördel. Trots att Nyman sedan avslutade med två starka serier räckte det inte, Cronholm hade också spelat bra på slutet. Nymans resultat efter åtta serier blev 1660.

- Jag tycker jag spelade bra men det räckte inte riktigt till. Mycket hål som förstörde och lite för lite strike för att komma upp i de poäng som jag behövde, säger Nyman.

Sebastian Cronholm följde Nymans tävling hemifrån via datorn. När två serier återstod kom han till bowlinghallen för att följa upplösningen på plats.
- Det var nervöst att följa från sidan men det såg ändå ganska klart ut då, säger Cronholm.

Formsvacka

Han hade själv en formsvacka mitt i öspelskvalet som bestått av totalt nio tävlingar, och då trodde han inte att han skulle ha någon chans att knipa en av platserna i laget.
- Men nu har jag tränat med Jonas Andersson och han har hjälpt mig jättemycket så nu är jag i jättebra form och jag känner mig bekväm, säger Cronholm.

Damlaget

Vilka damer som kvalat in till öspelen var klart redan före den sista kvaltävlingen. Det ät Katarina Sundberg, Ann Kvarnström, Malin Nyberg och Ida Sandström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »