Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 16 januari, 2022 - 15:07
  • Ultralöparen Emil Söderlund. Arkivbild.

Söderlund 10:e i lopp över 410 km

I torsdags gick Emil Söderlund i mål i ett ultralopp efter knappa 109 timmar i ett lopp som heter The Spine och gick i norra England.

Han startade söndagen den 8 januari och kom alltså i mål på torsdagen. Loppet sträckte sig över 410 kilometer och dessutom avverkades cirka 13.000 höjdmeter. Starten var en bit utanför Manchester och målet var i Town Yetholm i Skottland.

- Med tanke på omständigheterna mår jag faktiskt bra, fötterna är lite svullna, men annars är det fantastiskt vad kroppen klarar av, säger Emil Söderlund.
Med tiden 108 timmar 49 minuter och 53 sekunder kom han på en delad tionde plats i loppet och han är också den första finländaren som genomfört loppet. Vann gjorde irländaren Eoin Keith på 92.40,30.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »