Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 28 juli, 2019 - 20:03Uppdaterad: söndag, 28 juli, 2019 - 20:19

Snöplig förlust för IFK

1-3 slutade matchen mellan IFK Mariehamn och Helsingfors IFK hemma på WHA. En match som IFK ägde i stora delar men där HIFK lyckades att göra mål på sina chanser.

1403 personer var på plats under drabbningen mellan IFK Mariehamn och Helsingfors IFK. Publiken han knappt sätta sig ner innan HIFK:s Sakari Tukiainen skriver in sig i målprotokolet i matchens andra minut.

Strax innan första halvlek ska blåsas av får IFK en hörna som Dylan Murmane skruvar mot mål. Målvakten boxar ut den till Robin Buwalda som nickar bollen mot mål. Försvaret hos HIFK försöker rensa akrobatisk genom att cykelsparka bort bollen, dock förgäves då bollen letat sig in över mållinjen.

Sen tio minuter in i andra halvlek blir det lite kalabalik i IFKs straffområde. Den tidigare IFK-spelaren Joel Matsson drar iväg ett skott som träffar försvarare och bollen faller till Luis Henrique som står fri och enkelt kan lägga bollen i mål.

IFK försöker trycka på men får inte in bollen i mål. På tilläggstid faller en långboll från HIFK-försvaret till HIFK:s Tiquinho som springer sig fri och lobbar kyligt över Oskari Forsman i IFK-målet. Domaren blåser av matchen och resultatet skrivs till 1-3.

Detta blev alltså den första bortasegern för HIFK under hela säsongen. Efter matchen berättar IFK Mariehamns Keaton Isaksson att han känner sig tom och inte förstår hur det gick som det gick idag. Vi skapar lägen som vi borde ha gjort mål på och sen mitt i allt gör HIFK 2-1 målet. Nu hoppas jag att vi går igenom den här matchen så fort som möjligt och sen börjar vi fokusera på FC Inter som står på tur och som är ett av de bästa lagen i ligan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »