• Snart börjar vinter-OS i Sydkorea. Foto: olympic.org.
Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 15:23, uppdaterad: torsdag, 18 januari, 2018 - 17:36

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Yle sänder i vanlig ordning det mesta som händer i OS, liksom finska Eurosport. Men i år sänds herrarnas hockey i TV5 som ägs av medieföretaget Discovery som i sin tur äger tv-rättigheterna till OS.
Ålands Radio och TV har anhållit om möjligheterna att få återutsända kanalen via Smedsböle men enligt vd Agneta Mattsson har hon ännu inte fått något besked från Discovery Networks Finland.

IPTV-tittare har finska TV5

Möjligheterna att se herrarnas OS-turnering i ishockey är i nuläget begränsade till de tv-tittare som har finska TV5, till exempel via Ålcoms IP-TV eller de tittare som väljer att köpa play-tjänsten eurosportplayer och då kan ta del av hela OS-utbudet via nätet för en engångasvgift på 9,99 euro.

Matcherna i radio

Finlands matcher kommer även att refereras direkt på svenska i radio i Yle Vega. Men den som vill följa OS får vara beredd att vända på dygnet och ta ledigt från jobbet. Tidsskillnaden till Pyeongchang är sju timmar, vilket innebär att tävlingsdagarna kommer att inledas klockan två på natten finsk tid och avslutas cirka klockan 17.

Fler Sport

ÅU vann med 3-0

Fotboll: Åland United vann lördagens match borta mot Pallokissat med 3-0.

FC Åland vann målrik match

Fotboll: FC Åland släppte in två straffar i lördagens hemmamatch mot FC Boda. Men tack vare fem mål framåt vann FC Åland ändå matchen komfortabelt.

Bo-Erik Söderlund vann folkracefinal

Motorsport: Den åländske mästaren i folkrace från 2015 var tillbaka som vinnare i A-finalen under årets första ÅM-deltävling i Vessingsboda, Lemland.

Orienterings-FM i Kouvola

Orientering: Under lördagen den 26 maj avgjordes finska mästerskapen i orientering, medeldistans, i östra Finland i Kouvola med två åländska deltagare.

Oavgjort mellan SJK och IFK

Tränare Peter Lundberg om matchen.
Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 borta mot SJK i lördagens ligamatch. Aleksei Kangaskolkkas kvittering i den andra halvleken räddade en poäng.

Lepola vaktar målet mot SJK

Fotboll: IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg gör en del förändringar i startelvan till eftermiddagens match mot SJK. Bland annat på målvaktssidan.

Ålands Radio sänder SJK IFK

Ålands Radio direktsänder matchen mellan SJK och IFK Mariehamn i fotbollsligan i dag med start klockan 15.00.

Malmberg vann snabbpistol

I går sköts den sjätte cuptävlingen för pistolskyttarna och det var snabbpistol som stod på programmet.

ÅU gästar Pallokissat

Fotboll. I helgen reser Åland United till Kuopio för att möta Pallokissat. ÅU:s anfallare Signy Aarna har spelat många säsonger i Pallokissat och ser fram emot matchen.