• Snart börjar vinter-OS i Sydkorea. Foto: olympic.org.
Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 15:23, uppdaterad: torsdag, 18 januari, 2018 - 17:36

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Yle sänder i vanlig ordning det mesta som händer i OS, liksom finska Eurosport. Men i år sänds herrarnas hockey i TV5 som ägs av medieföretaget Discovery som i sin tur äger tv-rättigheterna till OS.
Ålands Radio och TV har anhållit om möjligheterna att få återutsända kanalen via Smedsböle men enligt vd Agneta Mattsson har hon ännu inte fått något besked från Discovery Networks Finland.

IPTV-tittare har finska TV5

Möjligheterna att se herrarnas OS-turnering i ishockey är i nuläget begränsade till de tv-tittare som har finska TV5, till exempel via Ålcoms IP-TV eller de tittare som väljer att köpa play-tjänsten eurosportplayer och då kan ta del av hela OS-utbudet via nätet för en engångasvgift på 9,99 euro.

Matcherna i radio

Finlands matcher kommer även att refereras direkt på svenska i radio i Yle Vega. Men den som vill följa OS får vara beredd att vända på dygnet och ta ledigt från jobbet. Tidsskillnaden till Pyeongchang är sju timmar, vilket innebär att tävlingsdagarna kommer att inledas klockan två på natten finsk tid och avslutas cirka klockan 17.

Fler Sport

MLK:s herrar blev tvåa i div 2

Klubbchef Peter Forsström
MLK:s herrar avslutade utesäsongens seriespel i tennisens division 2 med att besegra GT 3 med 3-1 i matcher på tisdagskvällen på grusbanorna vid Bollhalla.

Fagerström tog fem EM-medaljer

Rune Fagerström i Åland idag-studion
Rune Fagerström tog hela fem medaljer när EM i bänkskytte hölls i Lochteå i Österbotten under förra veckan med avslutning i lördags.

Friidrottsguld i junior-FM

Anni Nylund berättar för Owe Sjöblom om FM-guldet
Friidrott. Under helgen hölls junior-FM för 16-17-åringar i Esbo. Där tävlade Anni Nylund (D16) och Adina Renlund (D17). Nylund tog guld på 400 meter med tiden 58,96. Renlund löpte 100 meter på 13,19, vilket inte räckte till final.

IFK föll mot RoPS

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade helgens bortamarch i Rovaniemi mot tabelltvåan RoPS med 0-1. Det är IFK:s fjortonde förlust den här säsongen.

ÅU tappade serieledningen

Åland United förlorade helgens bortamatch mot seriefemman Jyväskylän Pallokerho i Vaajakoski och tappade därmed sin ställning som tabelletta. Ställningen blev 4-0 till hemmalaget.

Adelina Engman om proffslivet i London

Adelina Engman intervjuas av Yle-sportens Antti Koivukangas.
Fotboll: Den åländska fotbollsspelaren Adelina Engman har haft några omtumlande veckor med flytten från Kopparbergs Göteborg FC till Chelsea LFC i London.

FM-guld till Lucas Forsström

Tennis. Mariehamn Lawn-Tennis Klubbs Lucas Forsström vann guld under utomhus-FM för 16-åringar i Lahtis i helgen.

Syskonen Lindman segrade i KM

Golf: Helgens KM vid Ålands golfklubb slutade med seger för Sebastian Lindman och Emma Lindman.

Emil Söderlund vann Bomarsund trailrun

Friidrott: Erik Söderlund vann Bomarsund Trailrun i helgen. I loppet över 12 km segrade han på tiden 51,14. Tvåa blev Isac Holmström och trea Matti...