Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 15:23Uppdaterad: torsdag, 18 januari, 2018 - 17:36
  • Snart börjar vinter-OS i Sydkorea. Foto: olympic.org.

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Yle sänder i vanlig ordning det mesta som händer i OS, liksom finska Eurosport. Men i år sänds herrarnas hockey i TV5 som ägs av medieföretaget Discovery som i sin tur äger tv-rättigheterna till OS.
Ålands Radio och TV har anhållit om möjligheterna att få återutsända kanalen via Smedsböle men enligt vd Agneta Mattsson har hon ännu inte fått något besked från Discovery Networks Finland.

IPTV-tittare har finska TV5

Möjligheterna att se herrarnas OS-turnering i ishockey är i nuläget begränsade till de tv-tittare som har finska TV5, till exempel via Ålcoms IP-TV eller de tittare som väljer att köpa play-tjänsten eurosportplayer och då kan ta del av hela OS-utbudet via nätet för en engångasvgift på 9,99 euro.

Matcherna i radio

Finlands matcher kommer även att refereras direkt på svenska i radio i Yle Vega. Men den som vill följa OS får vara beredd att vända på dygnet och ta ledigt från jobbet. Tidsskillnaden till Pyeongchang är sju timmar, vilket innebär att tävlingsdagarna kommer att inledas klockan två på natten finsk tid och avslutas cirka klockan 17.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »