• Snart börjar vinter-OS i Sydkorea. Foto: olympic.org.
Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 15:23, uppdaterad: torsdag, 18 januari, 2018 - 17:36

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Yle sänder i vanlig ordning det mesta som händer i OS, liksom finska Eurosport. Men i år sänds herrarnas hockey i TV5 som ägs av medieföretaget Discovery som i sin tur äger tv-rättigheterna till OS.
Ålands Radio och TV har anhållit om möjligheterna att få återutsända kanalen via Smedsböle men enligt vd Agneta Mattsson har hon ännu inte fått något besked från Discovery Networks Finland.

IPTV-tittare har finska TV5

Möjligheterna att se herrarnas OS-turnering i ishockey är i nuläget begränsade till de tv-tittare som har finska TV5, till exempel via Ålcoms IP-TV eller de tittare som väljer att köpa play-tjänsten eurosportplayer och då kan ta del av hela OS-utbudet via nätet för en engångasvgift på 9,99 euro.

Matcherna i radio

Finlands matcher kommer även att refereras direkt på svenska i radio i Yle Vega. Men den som vill följa OS får vara beredd att vända på dygnet och ta ledigt från jobbet. Tidsskillnaden till Pyeongchang är sju timmar, vilket innebär att tävlingsdagarna kommer att inledas klockan två på natten finsk tid och avslutas cirka klockan 17.

Fler Sport

ÅCK har chans på avancemang

Ålands curlingklubbs lag i den svenska serien har chans att avancera i divisionerna efter helgens matcher i Sverige.

Början fällde IFK

Tränaren Peter Lundberg
Dom första 25 minuterna fällde IFK Mariehamn i gruppfinalen mot FC Inter i finska cupen, då var ställningen 3-0 till Åbo-laget och matchen var förlorad.

IFK hockey vann mot Norrtälje

IFK Mariehamn ishockey studsade tillbaka efter lördagens stjärnsmäll mot Sudret, förlust 2-10, och kunde vinna över Norrtälje IK med 7-5 idag söndag på bortais.

ÅFF vann över Sirius

Fyramålsskytten Rezgar Amani
Ålands FF vann två matcher mot Sirius U19 i helgen när dom träningsspelade i Eckeröhallen.

Våsc förlorade mot Rasbo

Våsc förlorade lördagens hemmamatch i innebandyns division 2 för damer när gästerna Rasbo IK vann med 6-3 i Baltichallen.

IFK hockey föll med dunder och brak

IFK Mariehamn ishockey förlorade bortamatchen i Alltrean mot serieledande Sudret stort, hela 10-2 blev det till gotlänningarna.

Stopp i semin för Wiss

Hanna Wiss tog sig till semifinal på 60 meter i inomhus-FM i Helsingfors, men där tog det stopp.

MLK har chansen att stiga

Otto Byman
MLK gjorde vad som krävdes för att ha kvar chansen att avancera till division 2 när dom besegrade RaVS från Raumo med klara 4-0 i tennisens division 3.

JIK föll i raka set

Jomala IK:s herrar förlorade i tre raka set när serieledarna Säters IF kom på besök till Vikingahallen i volleybollens division 1.