• Erick Sjölund svarade för personbästa på 100 meter.
Publicerad: lördag, 8 juni, 2019 - 15:12, uppdaterad: söndag, 9 juni, 2019 - 17:45

Personbästa av Sjölund

Friidrott: Eric Sjölund sprang 100 meter på personbästa 11,17 i P19-klassen under lördagen vid SAYO-Games i Sollentuna. Även Ida-Maria Sjölund noterade personbästa på 200 meter i F17-klassen.

Sjölund kvalade in till finalen på 100 meter som trea i sitt heat. Även i finalen slutade han trea efter att ha upprepat sin kvaltid. 

I F17-klassen lyckades inte Anny Nylund kvala in till finalen på 100 meter med tiden 12,92 i kvalet.

Under söndagen sprang Eric Sjölund 200 meter på tiden 22,66, vilket gav honom andraplatsen i P19-klassen.

Även Anna Nylund och Ida-Maria Sjölund sprang 200 meter i F17-klassen under söndagen. Sjölunds tid på 26,85 var nytt personbästa och gav henne 15:e plats i klassen. Nylund noterade 26,65, vilket var 11:e snabbaste tid. 

Fler Sport

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.