Publicerad: söndag, 19 augusti, 2018 - 19:55Uppdaterad: söndag, 19 augusti, 2018 - 21:22

Mållöst mellan IFK och Honka

Fotboll: Söndagens ligamatch mellan IFK Mariehan och FC Honka slutade 0-0. En välbehövlig poäng för grönvitt som dock inte lyfter laget från kvalplatsen.

I en spelmässigt hyfsat jämn första halvlek hade gästerna de lite klarare målchanserna. En nick från Honkas Demba Savage räddades tidigt i matchen av IFK-måvakten Igor Levchenko. På läget uppstod en retur som stöttes undan nära mållinjen av IFK-mittbacken Ivan Tatomirovic.

Kort före pausvilan hade Honkas Borjas Martin Gonzalez en språngnick i fritt läge, men han styrde bollen utanför stolpen.

I den andra halvleken tvingade Honka IFK-målvakten till två riktigt bra räddningar. Först ett lobbförsök av Gonzalez som tippades till hörna, sedan ett lågt avslut inne i boxen av Joel Perovou som Levchenko räddade nere vid sin vänstra stolprot till hörna.

IFK hade just innan en ännu bättre dubbelchans. Robin Sid fick läget inne i boxen, framspelad av inhopparen Joel Mattsson. Men avslutet från nära håll räddades av målvakten rakt ut på anstormande Amos Ekhalie, som stötte bollen utanför mål.

IFK ligger kvar på 11:e plats, men har 19 poäng precis som TPS på 10:e plats och har dessutom en match mindre spelad.

Kvällens publiksiffra på WHA var 1002 personer.