Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 11:26
  • Tränaren Peter Lundberg får förbereda laget inför viktiga höstmatcher. Arkivfoto

Jakten fortsätter för IFK

Det återstår bara fyra omgångar i fotbollsligan och varje poäng är otroligt viktig för IFK Mariehamn i jakten på nytt kontrakt.

Imorgon lördag väntar FC Inter i Åbo och dom säkrade i praktiken sitt kontrakt i onsdags när dom vann över FC Lahti med 2-0. Som det ser ut så är det tre lag som gör upp om att undvika kvalplatsen, TPS som ligger där just nu, IFK en poäng före TPS och SJK som i sin tur har en poäng mer än IFK. I den här omgången möter TPS Lahti på bortaplan, ett Lahti som jagar sjätteplatsen för att få en extra hemmamatch nästa år. SJK reser till Rovaniemi för att möta tvåan RoPS.

IFK har alla spelare tillgängliga förutom Philip Sparrdahl Mantilla som fortsättningsvis är avstängd och Petter Hemming som är skadad resten av säsongen. Tidigare i veckan säkrade HJK guldet när dom vann över Ilves, det här är HJK:s 29:e mästerskapsseger totalt genom historien.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »