Publicerad: söndag, 3 mars, 2019 - 19:49Uppdaterad: söndag, 3 mars, 2019 - 21:07
  • Nye mittbacken Robin Buwalda visade upp sig för hemmapubliken för första gången. Foto: Owe Sjöblom

IFK vidare i cupen

IFK Mariehamn vann över Helsingfors IFK med 3-0 och är klara för åttondelsfinal i finländska cupen.

1-0 gjordes av Aristote Mboma som var på sist på bollen efter en hörna tidigt i matchen. Robin Sid satte det andra målet från straffpunkten efter att Dylan Murnane blivit neddragen. Då hade det gått 39 minuter av matchen. I början av den andra halvleken fick IFK straff igen, men den här gången vann HIFK-målvakten Daniel Kollar matchen mot Sid. 3-0 kom istället av Simon Silverholt som gjorde comeback efter skada. I HIFK spelade förre IFK-spelare Joel Mattsson från start.

IFK passerade HJK i tabellen i gruppen och det betyder att dom utslagna ur cupen. Lottningen i åttondelsfinalerna sker imorgon måndag och IFK får möta något av lagen FC Kiisto, VJS, Gnistan, Herkules, TPV, KTP, AC Oulu eller FC Haka på bortaplan.