Publicerad: lördag, 7 januari, 2023 - 17:21Uppdaterad: söndag, 8 januari, 2023 - 19:22
  • IFK Mariehamn är nya serieledare i division 4. Arkivbild.

IFK vann svängig match - nya serieledare

Det blev en svängig historia i Bahcohallen i Enköping när IFK Mariehamn bortaslog Enköpings SK med 5-4. I och med segern gick IFK Mariehamn upp i topp i division 4.

IFK Mariehamn tog ledningen i den första perioden när William Sundman gjorde sitt första mål för säsongen. I slutet av perioden drog IFK:s Oliver Ekholm på sig ett matchstraff men IFK klarade fem minuter i numerärt underläge utan att släppa in mål.

Hemmalaget Enköpings SK skulle dock ha bättre utdelning i början av andra perioden. Inom loppet av två minuter och 19 sekunder kunde hemmalaget göra tre mål och ledde plötsligt matchen med 3-1. IFK reducerade genom Dominic Ingström kort därefter. Innan perioden var över hade först Enköping utökat sin ledning innan Rasmus Engblom reducerat och Enköping ledde med 4-3 inför sista akten.

Dominic Ingström klev fram som matchvinnare för IFK i den tredje perioden. Först kvitterade han till 4-4 och med drygt elva minuter kvar av matchen satte han sitt tredje mål för dagen vilket också skulle bli det matchavgörande målet.

IFK Mariehamn gick, i och med lördagens seger, förbi SHK Hockey Club och leder numera division 4. IFK och SHK ligger på samma poäng men de grönvita har bättre målskillnad.

Nästa helg väntar Östervåla IF på hemmaplan för IFK:s del.