Publicerad: lördag, 27 oktober, 2018 - 16:53Uppdaterad: måndag, 29 oktober, 2018 - 15:06
  • IFK-spelarna gratulerade KuPS till bronset. Foto: Owe Sjöblom

IFK spelar i ligan nästa år

Trots att IFK Mariehamn förlorade den sista matchen mot KuPS med 1-2 så spelar dom i fotbollsligan även nästa år.

Och det på grund av att TPS förlorade sin match mot HJK med klara 0-4 i Åbo. Det betyder att TPS ska kvala mot KPV nästa vecka.

Men åter till matchen, IFK tog ledningen genom Robin Sid redan efter nio minuter. Kvitteringen kom efter ett självmål drygt tio minuter senare och segermålet föll först med tre minuter kvar av ordinarie tid.

- Matchen var lite symptomatisk för säsongen, vi var det bättre laget som jag ser det och hade chanser att göra fler mål bland annat en straff och ändå förlorar vi, sade tränaren Peter Lundberg efter matchen.

IFK slutar på tionde plats, TPS ska kvala och PS Kemi degraderas. I andra änden av tabellen hittar vi HJK högst upp, RoPS blir tvåa och KuPS fick bronset.