• Lidingö tog hem segern och åt därmed upp det försprång som IFK skaffade sig under lördagen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • 345 åskådare i Islandia gjorde matchen till den mest välbesökta idrottshändelsen på Åland den här helgen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Lagkapten Pontus Nylén om förlusten mot Lidingö.
Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:44, uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:46

IFK föll i returen mot Lidingö

Ishockey: Lidingö Vikings tog revansch på IFK Mariehamn när lagen möttes igen i Islandia under söndagen. IFK föll med 3-5 och kampen om kvalserieplatserna ser ut att bli en fortsatt rysare.

IFK Mariehamn hade en bra chans att skaka av sig tabellfyran Lidingö i kampen om andra och tredjeplatsen i Alltrean som innebär en direktplats till kvalserien. Men söndagens förlust gör att det bara skiljer två poäng mellan lagen inför fortsättningen.

Det var gästerna som fick den bästa starten under söndagen och gick upp i två måls ledning under den första perioden. IFK hade två man i utvisningsbåset när gästerna spräckte nollan bakom Henri Aaltovirta i IFK-kassen.

IFK inledde upphämtningen i den andra perioden. Robin Englund gjorde två snarlika mål, två direktskott på pass från vänster, IFK var i fatt tio minuter in i andra perioden. IFK fick sedan chansen i powerplay, men Jegor Petrovs tackling bakifrån renderade i 2+10 minuter och istället spel 4-mot-4. Gästerna hittade luckan och satte 2-3 i slutet av den andra perioden.

IFK jagade vidare i den tredje perioden, men det var gästerna som var hungrigare den här eftermiddagen. 2-4 med fem minuter kvar att spela blev 2-5 i öppen kasse. Pontus Nylén prickade in tröstmålet 3-5 med två minuter kvar att spela.

Fler Sport

ÅU vann med 3-0

Fotboll: Åland United vann lördagens match borta mot Pallokissat med 3-0.

FC Åland vann målrik match

Fotboll: FC Åland släppte in två straffar i lördagens hemmamatch mot FC Boda. Men tack vare fem mål framåt vann FC Åland ändå matchen komfortabelt.

Bo-Erik Söderlund vann folkracefinal

Motorsport: Den åländske mästaren i folkrace från 2015 var tillbaka som vinnare i A-finalen under årets första ÅM-deltävling i Vessingsboda, Lemland.

Orienterings-FM i Kouvola

Orientering: Under lördagen den 26 maj avgjordes finska mästerskapen i orientering, medeldistans, i östra Finland i Kouvola med två åländska deltagare.

Oavgjort mellan SJK och IFK

Tränare Peter Lundberg om matchen.
Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 borta mot SJK i lördagens ligamatch. Aleksei Kangaskolkkas kvittering i den andra halvleken räddade en poäng.

Lepola vaktar målet mot SJK

Fotboll: IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg gör en del förändringar i startelvan till eftermiddagens match mot SJK. Bland annat på målvaktssidan.

Ålands Radio sänder SJK IFK

Ålands Radio direktsänder matchen mellan SJK och IFK Mariehamn i fotbollsligan i dag med start klockan 15.00.

Malmberg vann snabbpistol

I går sköts den sjätte cuptävlingen för pistolskyttarna och det var snabbpistol som stod på programmet.

ÅU gästar Pallokissat

Fotboll. I helgen reser Åland United till Kuopio för att möta Pallokissat. ÅU:s anfallare Signy Aarna har spelat många säsonger i Pallokissat och ser fram emot matchen.