Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:44Uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:46
  • Lidingö tog hem segern och åt därmed upp det försprång som IFK skaffade sig under lördagen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • 345 åskådare i Islandia gjorde matchen till den mest välbesökta idrottshändelsen på Åland den här helgen. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK föll i returen mot Lidingö

Ishockey: Lidingö Vikings tog revansch på IFK Mariehamn när lagen möttes igen i Islandia under söndagen. IFK föll med 3-5 och kampen om kvalserieplatserna ser ut att bli en fortsatt rysare.

IFK Mariehamn hade en bra chans att skaka av sig tabellfyran Lidingö i kampen om andra och tredjeplatsen i Alltrean som innebär en direktplats till kvalserien. Men söndagens förlust gör att det bara skiljer två poäng mellan lagen inför fortsättningen.

Det var gästerna som fick den bästa starten under söndagen och gick upp i två måls ledning under den första perioden. IFK hade två man i utvisningsbåset när gästerna spräckte nollan bakom Henri Aaltovirta i IFK-kassen.

IFK inledde upphämtningen i den andra perioden. Robin Englund gjorde två snarlika mål, två direktskott på pass från vänster, IFK var i fatt tio minuter in i andra perioden. IFK fick sedan chansen i powerplay, men Jegor Petrovs tackling bakifrån renderade i 2+10 minuter och istället spel 4-mot-4. Gästerna hittade luckan och satte 2-3 i slutet av den andra perioden.

IFK jagade vidare i den tredje perioden, men det var gästerna som var hungrigare den här eftermiddagen. 2-4 med fem minuter kvar att spela blev 2-5 i öppen kasse. Pontus Nylén prickade in tröstmålet 3-5 med två minuter kvar att spela.