• Lidingö tog hem segern och åt därmed upp det försprång som IFK skaffade sig under lördagen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • 345 åskådare i Islandia gjorde matchen till den mest välbesökta idrottshändelsen på Åland den här helgen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Lagkapten Pontus Nylén om förlusten mot Lidingö.
Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:44, uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:46

IFK föll i returen mot Lidingö

Ishockey: Lidingö Vikings tog revansch på IFK Mariehamn när lagen möttes igen i Islandia under söndagen. IFK föll med 3-5 och kampen om kvalserieplatserna ser ut att bli en fortsatt rysare.

IFK Mariehamn hade en bra chans att skaka av sig tabellfyran Lidingö i kampen om andra och tredjeplatsen i Alltrean som innebär en direktplats till kvalserien. Men söndagens förlust gör att det bara skiljer två poäng mellan lagen inför fortsättningen.

Det var gästerna som fick den bästa starten under söndagen och gick upp i två måls ledning under den första perioden. IFK hade två man i utvisningsbåset när gästerna spräckte nollan bakom Henri Aaltovirta i IFK-kassen.

IFK inledde upphämtningen i den andra perioden. Robin Englund gjorde två snarlika mål, två direktskott på pass från vänster, IFK var i fatt tio minuter in i andra perioden. IFK fick sedan chansen i powerplay, men Jegor Petrovs tackling bakifrån renderade i 2+10 minuter och istället spel 4-mot-4. Gästerna hittade luckan och satte 2-3 i slutet av den andra perioden.

IFK jagade vidare i den tredje perioden, men det var gästerna som var hungrigare den här eftermiddagen. 2-4 med fem minuter kvar att spela blev 2-5 i öppen kasse. Pontus Nylén prickade in tröstmålet 3-5 med två minuter kvar att spela.

Fler Sport

ÅCK har chans på avancemang

Ålands curlingklubbs lag i den svenska serien har chans att avancera i divisionerna efter helgens matcher i Sverige.

Början fällde IFK

Tränaren Peter Lundberg
Dom första 25 minuterna fällde IFK Mariehamn i gruppfinalen mot FC Inter i finska cupen, då var ställningen 3-0 till Åbo-laget och matchen var förlorad.

IFK hockey vann mot Norrtälje

IFK Mariehamn ishockey studsade tillbaka efter lördagens stjärnsmäll mot Sudret, förlust 2-10, och kunde vinna över Norrtälje IK med 7-5 idag söndag på bortais.

ÅFF vann över Sirius

Fyramålsskytten Rezgar Amani
Ålands FF vann två matcher mot Sirius U19 i helgen när dom träningsspelade i Eckeröhallen.

Våsc förlorade mot Rasbo

Våsc förlorade lördagens hemmamatch i innebandyns division 2 för damer när gästerna Rasbo IK vann med 6-3 i Baltichallen.

IFK hockey föll med dunder och brak

IFK Mariehamn ishockey förlorade bortamatchen i Alltrean mot serieledande Sudret stort, hela 10-2 blev det till gotlänningarna.

Stopp i semin för Wiss

Hanna Wiss tog sig till semifinal på 60 meter i inomhus-FM i Helsingfors, men där tog det stopp.

MLK har chansen att stiga

Otto Byman
MLK gjorde vad som krävdes för att ha kvar chansen att avancera till division 2 när dom besegrade RaVS från Raumo med klara 4-0 i tennisens division 3.

JIK föll i raka set

Jomala IK:s herrar förlorade i tre raka set när serieledarna Säters IF kom på besök till Vikingahallen i volleybollens division 1.