• Lidingö tog hem segern och åt därmed upp det försprång som IFK skaffade sig under lördagen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • 345 åskådare i Islandia gjorde matchen till den mest välbesökta idrottshändelsen på Åland den här helgen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Lagkapten Pontus Nylén om förlusten mot Lidingö.
Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:44, uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:46

IFK föll i returen mot Lidingö

Ishockey: Lidingö Vikings tog revansch på IFK Mariehamn när lagen möttes igen i Islandia under söndagen. IFK föll med 3-5 och kampen om kvalserieplatserna ser ut att bli en fortsatt rysare.

IFK Mariehamn hade en bra chans att skaka av sig tabellfyran Lidingö i kampen om andra och tredjeplatsen i Alltrean som innebär en direktplats till kvalserien. Men söndagens förlust gör att det bara skiljer två poäng mellan lagen inför fortsättningen.

Det var gästerna som fick den bästa starten under söndagen och gick upp i två måls ledning under den första perioden. IFK hade två man i utvisningsbåset när gästerna spräckte nollan bakom Henri Aaltovirta i IFK-kassen.

IFK inledde upphämtningen i den andra perioden. Robin Englund gjorde två snarlika mål, två direktskott på pass från vänster, IFK var i fatt tio minuter in i andra perioden. IFK fick sedan chansen i powerplay, men Jegor Petrovs tackling bakifrån renderade i 2+10 minuter och istället spel 4-mot-4. Gästerna hittade luckan och satte 2-3 i slutet av den andra perioden.

IFK jagade vidare i den tredje perioden, men det var gästerna som var hungrigare den här eftermiddagen. 2-4 med fem minuter kvar att spela blev 2-5 i öppen kasse. Pontus Nylén prickade in tröstmålet 3-5 med två minuter kvar att spela.

Fler Sport

Målvaktskonkurrens i ÅU

ÅU:s målvaktstränare Vesa Kumpula berättar mer om Paula Myllyoja.
Fotboll. Det ser ut att bli konkurrens om platsen i Åland Uniteds mål den här säsongen då klubben nu värvat Paula Myllyoja.

IFK inleder mot HJK

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Idag släpptes spelprogrammet för fotbollsligan och IFK Mariehamn inleder med två tuffa bortamatcher.

Crawford till IFK

Klubbdirektör Peter Mattsson om nyförvärvet.
IFK Mariehamn och den skotske mittfältaren Robert Crawford har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

Alvin Kvarnström vann hallmästerskap

Bowling: IFK Mariehamns Alvin Kvarnström vann söndagens hallmästerskap i Idrottsgården i Mariehamn.

Ny storförlust för IFK

Ishockey: Även söndagens match slutade med storstryk för IFK Mariehamns hockeyherrar. Södertälje Pojkarnas AIF vann med 13-6.

ÅU fick välkommet bidrag

Phoenetia Browne är ett av ÅU:s nyförvärv. (engelska)
Fotboll: Åland United fick under söndagen ta emot ett bidrag på 3000 euro från landskapsregeringen. Idrottsminister Tony Asumaa, liberalerna, lyckönskade laget under söndagens upptaktsträff.

Storförlust för IFK mot Gnesta

Ishockey: IFK Mariehamns hockeyherrar rasade ihop i lördagens bortamöte mot Gnesta IK som vann med 12-4.

MLK:s damer föll i premiären

Tennis: MLK:s damer fick se sig besegrade i premiären av inomhusseriens division 2.

Första testet för Åland United

Fotboll: Åland United spelade 1-1 i fredagens träningsmatch mot IFK Mariehamns P04.