• Lidingö tog hem segern och åt därmed upp det försprång som IFK skaffade sig under lördagen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • 345 åskådare i Islandia gjorde matchen till den mest välbesökta idrottshändelsen på Åland den här helgen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Lagkapten Pontus Nylén om förlusten mot Lidingö.
Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:44, uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 21:46

IFK föll i returen mot Lidingö

Ishockey: Lidingö Vikings tog revansch på IFK Mariehamn när lagen möttes igen i Islandia under söndagen. IFK föll med 3-5 och kampen om kvalserieplatserna ser ut att bli en fortsatt rysare.

IFK Mariehamn hade en bra chans att skaka av sig tabellfyran Lidingö i kampen om andra och tredjeplatsen i Alltrean som innebär en direktplats till kvalserien. Men söndagens förlust gör att det bara skiljer två poäng mellan lagen inför fortsättningen.

Det var gästerna som fick den bästa starten under söndagen och gick upp i två måls ledning under den första perioden. IFK hade två man i utvisningsbåset när gästerna spräckte nollan bakom Henri Aaltovirta i IFK-kassen.

IFK inledde upphämtningen i den andra perioden. Robin Englund gjorde två snarlika mål, två direktskott på pass från vänster, IFK var i fatt tio minuter in i andra perioden. IFK fick sedan chansen i powerplay, men Jegor Petrovs tackling bakifrån renderade i 2+10 minuter och istället spel 4-mot-4. Gästerna hittade luckan och satte 2-3 i slutet av den andra perioden.

IFK jagade vidare i den tredje perioden, men det var gästerna som var hungrigare den här eftermiddagen. 2-4 med fem minuter kvar att spela blev 2-5 i öppen kasse. Pontus Nylén prickade in tröstmålet 3-5 med två minuter kvar att spela.

Fler Sport

MLK:s herrar blev tvåa i div 2

Klubbchef Peter Forsström
MLK:s herrar avslutade utesäsongens seriespel i tennisens division 2 med att besegra GT 3 med 3-1 i matcher på tisdagskvällen på grusbanorna vid Bollhalla.

Fagerström tog fem EM-medaljer

Rune Fagerström i Åland idag-studion
Rune Fagerström tog hela fem medaljer när EM i bänkskytte hölls i Lochteå i Österbotten under förra veckan med avslutning i lördags.

Friidrottsguld i junior-FM

Anni Nylund berättar för Owe Sjöblom om FM-guldet
Friidrott. Under helgen hölls junior-FM för 16-17-åringar i Esbo. Där tävlade Anni Nylund (D16) och Adina Renlund (D17). Nylund tog guld på 400 meter med tiden 58,96. Renlund löpte 100 meter på 13,19, vilket inte räckte till final.

IFK föll mot RoPS

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade helgens bortamarch i Rovaniemi mot tabelltvåan RoPS med 0-1. Det är IFK:s fjortonde förlust den här säsongen.

ÅU tappade serieledningen

Åland United förlorade helgens bortamatch mot seriefemman Jyväskylän Pallokerho i Vaajakoski och tappade därmed sin ställning som tabelletta. Ställningen blev 4-0 till hemmalaget.

Adelina Engman om proffslivet i London

Adelina Engman intervjuas av Yle-sportens Antti Koivukangas.
Fotboll: Den åländska fotbollsspelaren Adelina Engman har haft några omtumlande veckor med flytten från Kopparbergs Göteborg FC till Chelsea LFC i London.

FM-guld till Lucas Forsström

Tennis. Mariehamn Lawn-Tennis Klubbs Lucas Forsström vann guld under utomhus-FM för 16-åringar i Lahtis i helgen.

Syskonen Lindman segrade i KM

Golf: Helgens KM vid Ålands golfklubb slutade med seger för Sebastian Lindman och Emma Lindman.

Emil Söderlund vann Bomarsund trailrun

Friidrott: Erik Söderlund vann Bomarsund Trailrun i helgen. I loppet över 12 km segrade han på tiden 51,14. Tvåa blev Isac Holmström och trea Matti...