Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 juli, 2018 - 20:52Uppdaterad: torsdag, 5 juli, 2018 - 17:49

Höjdpunkter från IFK - FC Honka. Källa: Ruutu

IFK föll mot formstarkt Honka

"Håll ögonen på Mac (Kandji Macoumba)!" skrev IFK Mariehamn i programbladet inför matchen mellan IFK och FC Honka. Och det gjorde nog alla i publiken, för det var just han som stod bakom FC Honkas två mål i en 1-2 vinst för gästerna.

Det blev en mardrömsstart för IFK Mariehamn då FC Honkas bästa målskytt Kandji Macoumba redan i den fjärde minuten kom bakom IFK-försvaret och skruvade in 0-1. Efter det var det spel mot båda mål. IFK skapade målchanser men fick inga avslut på mål. Det fick däremot Honka i den 32:a minuten och Macoumba kunde sätta in 0-2 efter att han tagit sig förbi IFK:s målvakt Anton Lepola. Det resultatet stod sig till halvlek.

- Vi faller på vårt försvarsspel, vi springer runt som yra höns. Ingen struktur i anfallet, vi måste träna på bara och det är det enda man kan vända det här med. Får inte tycka synd om sig själv, säger en besviken Robin Sid.

I den 88:e minuten reducerade IFK till 1-2 genom Julio Fernandes, hans andra för säsongen. Målet påverkade dock inte slutresultet mer än att det blev finare siffror och Esbolaget åkte hem med tre poäng.

- De dominerade egentligen hela matchen, vi är i en tuff period just nu. Vi jobbar inte för varandra, mycket bara skylla ifrån sig hela tiden. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi är fruktansvärt dåliga idag, säger Robin Sid.

Sid undrar om IFK Mariehamn hade någon chans i matchen bortsett från målet.

- Vi gör inte löpningar i boxen, vill inte ha bollen, vill inte göra mål. Spelar varandra i pisset då man har spelare i ryggen, säger Sid.

FC Honka är för tillfället ligans formstarkaste lag med fyra vinster på de fem senaste matcherna medan IFK:s tunga period fortsätter. Ålänningarna ligger tionde med 15 poäng.

Nu följer ett uppehåll i spelschemat, följande match är borta mot FC Lahti den 22:a juli.

- Nu har vi en paus på tre veckor, alla får ta en titt i spegeln och fundera vad man kan göra bättre, säger Sid som menar att allt börjar fr¨ån en själv.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »