Publicerad: söndag, 1 november, 2020 - 19:19Uppdaterad: söndag, 1 november, 2020 - 20:17
  • Rasmus Schüller i HJK kunde glädjas åt säkrat mästerskap. Foto: Owe Sjöblom

IFK chanslösa mot HJK

IFK Mariehamn hade inget att sätta emot när HJK säkrade mästerskapet i Mariehamn på söndagskvällen.

HJK tog titeln när de vann med 5-0 och matchen var avgjord redan efter den första halvleken. Markus Halsti gjorde det första målet efter tio minuter. Efter 20 minuter gjorde skytteligaledaren Roope Riski sitt första av två mål, det andra kom efter 38 minuter. Det fjärde målet gjorde Eetu Vertainen tio minuter in i den andra halvleken och Tim Väyrynen fastställde slutresultatet med fem minuter kvar av ordinarie tid.

IFK är nu bara två poäng före TPS som ligger på kvalplats. TPS vann sin match mot SJK i lördags. I den sista omgången på onsdag spelar IFK mot Haka i Valkeakoski och TPS tar emot KuPS. Om IFK vinner säkrar de ligaplatsen eller om TPS tappar poäng i sin match, då spelar det ingen roll hur det går för IFK. Men om TPS vinner kan det räcka med oavgjort för IFK för att säkra platsen, men då beror det på hur stora segersiffrorna blir för TPS.