Publicerad: söndag, 24 januari, 2021 - 15:32Uppdaterad: söndag, 24 januari, 2021 - 16:01
  • Isac Holmström kom på 28:e plats. Foto: Privat.

Holmström blev 28:e i Toblach

Isac Holmström kom på 28:e plats i loppet Toblach-Cortina i skidornas långloppscup.

Loppet skulle egentligen har körts i går lördag men blev uppskjutet till söndagen eftersom det hade snöat så mycket i norra Italien och det fanns risk för laviner och snöskred. Det gjorde också att loppet inte gick mellan Toblach och Cortina, utan det blev istället en bana i Toblach som var fyra kilometer kortare än vad det var tänkt.

Isac Holmström skidade 38 kilometer på tiden 1.44,15 och var sju minuter efter segraren Ermil Vokuev från Ryssland.

Med 600 meter kvar av loppet låg Holmström sist i en klunga på fyra åkare, men då satte han igång en långspurt och kunde knäcka de övriga och ta hand om 28:e platsen.

Inkommande söndag är det dags för nästa lopp och då är det klassiska Marcialonga, även det i Italien, över 70 kilometer som står på tur.