Publicerad: söndag, 16 september, 2018 - 17:28Uppdaterad: söndag, 16 september, 2018 - 19:18
  • ÅU tackade de 472 i publiken efter matchen. Foto: Owe Sjöblom
  • Förbundskapten Anna Signeul delade ut priset till matchens lirare Jenny Danielsson. Foto: Owe Sjöblom
  • ÅU avvärjer ett anfallsförsök från HJK. Foto: Owe Sjöblom
  • HJK och landslagsmålvakten Minna Meriluoto. Foto: Owe Sjöblom

Guldracet vidöppet i Damernas liga

Åland United såg till att guldracet i Damernas liga fortfarande är vidöppet när dom vann över HJK med 2-1 på söndagen.

HJK är fortfarande i toppen av tabellen med 44 poäng, men nu bara en poäng före ÅU. Bakom skuggar PK-35 ytterligare en poäng mindre än ÅU och Honka har också häng på medaljer med 40 poäng när det återstår tre omgångar av den övre slutspelsserien.

Det var ÅU som tog ledningen inför de 472 personerna på läktaren. Jenny Danielsson skruvade in en frispark från drygt 20 meter med en minut kvar av den första halvleken. Drygt tio minuter in i den andra halvleken utökade Sara Nordin ledningen i röran efter en frispark från kanten. Reduceringen stod Maija Saari för tio minuter senare, även det på en frispark just utanför straffområdet. I slutet forcerade HJK för att nå en kvittering, men ÅU kunde hålla emot med skicklighet och en del tur.

Nästa helg väntar PK-35 i Vanda, sen står TPS på tur i Åbo och avslutningen är mot Honka på hemmaplan den 20 oktober.