Publicerad: söndag, 16 december, 2018 - 17:19Uppdaterad: söndag, 16 december, 2018 - 17:26
  • IFK förlorade söndagens match mot Älta IF. Foto: Malin Lundberg.
  • Gästerna fick jubla fyra gånger om. Foto: Malin Lundberg.
  • Alexander Grundström låg bakom IFK:s båda mål. Foto: Malin Lundberg.

Frustrerande förlust för IFK

Ishockey. Trots mängder av chanser lyckades IFK Mariehamn inte vinna söndagens match mot Älta IF i Alltrean. Matchen slutade 4-2 till gästerna.

Älta IF fick en smakstart på matchen då man efter drygt tre minuter satte ett löst distansskott i nätet bakom IFK-målvakten Henri Aaltovirta. Fem minuter senare utdrygade man ledningen och IFK-tränaren Kenneth Westerback begärde time out. Efter avbrottet tog IFK över allt mer och drygt 13 minuter in i första perioden fick man utdelning då Alexander Grundström satte en puck i kassen.

I andra perioden låg Grundström igen bakom ett IFK-mål. Älta hade power play och IFK lyckades få iväg pucken ur egen zon. Grundström jagade ikapp den, fick kontroll bakom motståndarnas mål, spelade bakåt till Andreas Stenberg och han satte kvitteringen 2-2.

Sent i andra perioden gick Älta igen upp i ledning igen då de kontrade in ett mål då IFK slarvade i ett uppspel. Efter mängder av missade chanser i tredje perioden tog IFK ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp, men istället var det Älta som lyckades sätta pucken i öppen kasse. I efterspelet av målet drog Niclas Hero på sig ett matchstraff och inom de sista minuterna blev också Otto Silfver och Niklas Westerback utvisade.

Nu tar Alltrean juluppehåll och IFK ligger sexa i tabellen med 8 poäng. Ormsta som man besegrade på lördagen är femma på lika många poäng men med en match mer spelad, och Älta klättrade till fjärdeplats i tabellen.

5 januari är det matchdags igen, då möter IFK Mariehamn Östervåla IF på bortaplan.