Publicerad: söndag, 8 april, 2018 - 19:06Uppdaterad: söndag, 8 april, 2018 - 20:37

Här kan ni se höjdpunkterna från matchen, källa: Ruutu.

Förlust för IFK i premiären mot RoPS

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade ligapremiären mot RoPS på bortaplan med 0-2.

Resultatet var rättvist då RoPS hade det mesta av bollinnehavet och IFK hade ytterst svårt att etablera något eget spel då de fick tag på bollen. 1-0 gjorde RoPS 53 minuter in i matchen då IFK-målvakten Marc Nordqvist lämnade en retur på ett skott från Taye Taiwo som Lucas Lingman kunde slå in, och 2-0 gjorde Simo Roiha då ett inlägg från högerkanten damp ner hos honom där han stod obevakad mitt emellan IFK-försvararna Kristian Kojola och Aapo Mäenpää.
Bästa, och så gott som enda, chansen för IFK hade Aleksei Kangaskolkka i andra halvlekens första minut då han drog till med vänstern och var så när på att näta, skottet enhandsräddades via ribban av RoPS-målvakten Antonio Reguero.

Noterbart är också att IFK:s mittfältare Gabriel Petrovic tvingades lämna planen med känningar i en muskel redan i den 16:e minuten, huruvida han kan spela i hemmapremiären mot HJK nästa helg är ännu för tidigt att säga.