Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 mars, 2020 - 07:23Uppdaterad: onsdag, 4 mars, 2020 - 07:25
  • FC Åland söker nya vägar för att slussa in yngre spelare i A-laget. Arkivbild.

FC Åland startar U21-lag

FC Åland startar ett U21-lag och skrotar samtidigt sitt andralag. Förra säsongen fanns ett FC Åland 2 som spelade seriespel i Uppland. Inför denna säsong blir det istället för FC Åland 2 ett FC Åland U21.

Där ska det skapas en bra miljö för de yngre spelarna att kunna utvecklas. Steget till att ta plats på allvar i A-laget har visat sig vara svårt i vissa fall och med denna möjlighet tror klubben att det blir enklare och bättre. Det här skriver FC Åland på sin hemsida.

FC Åland U21 ska vara en del av A-laget och man tränar ihop, men det ska även vara egna U21 träningar. Spelare från U21-laget kan få spela med A-laget men samtidigt finns möjligheten att få matchning på annat håll.

FC Åland U21 ska inte delta i seriespel utan matchning blir i form av deltagande i ÅM för seniorer, en turnering under sommaren och träningsmatcher så ofta det bara går.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »