• FC Ålands kapten Rezgar Amani
Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Publicerad: lördag, 18 maj, 2019 - 19:18

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Hemmapremiären på Rangsby för FC Åland lutade mot att bli en match som man skulle vilja glömma. Motståndet bestod av det fysiska laget Masku och matchen hinner knappt börja innan Masku gör första målet i matchen . I den 67:e matchminuten slår Masku en kort hörnvariant och sedan skickas ett lågt inlägg in bland hopen av spelare som står framför mål och 0-2 blir ett faktum när Maskus Matias Luonto styr in bollen.

Minuterna tickar ner och några få i hemmapubliken börjar att bege sig hemåt när klockan går in på tilläggstid och Sergei Chibisov reducerar till 1-2. FCÅ satsar allt framåt för att få till ett kvitteringsmål. Bollen skickas in i straffområdet och det är många spelare i boxen när en boll skarvas vidare och Maskus målvakt räddar två skott innan den tredje returen landar vid fötterna hos FC Ålands John Blomqvist som trycker in bollen i nätmaskorna. Matchen slutar 2-2.

 

 

Fler Sport

Mattsson med i HIFK-seger

Fotboll: Joel Mattsson spelade hela matchen för HIFK som vann med 2-0 hemma mot SJK i den nedre slutspelsserien i herrarnas fotbollsliga.

ÅU tog klar seger mot KuPS

Tränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Förlust för MLK-herrarna

Tennis: MLK:s herrar förlorade helgens premiäromgång i inohumsserien av division 1 mot SVS. MLK föll i tre raka matcher.

Oviss framtid för juniorer - ”Lite skrämmande”

Ralf-Åke Mattsson är bekymrad över spelarsituationen på ungdomssidan.
Fotboll: IFK Mariehamns b-juniorer går mot serieavslutning i division 1. I helgen tog man en viktig hemmaseger mot HJS från Tavastehus med 4-1. Men många frågetecken finns ännu inför nästa säsong.

FC Åland vann med 5-1

FC Åland vann med 5-1 Fotboll: FC Åland vann lördagens bortamatch mot PaiHa med 5-1. Efter en mållös första halvlek bjöd den andra på en desto större målfest.

Jomala föll mot JyTy

Fotboll: Jomala ÍK föll med 0-4 borta mot JyTy i herrarnas division 3. Men Jomala ligger ännu på säker mark med tre matcher kvar att spela och har allt i egna händer.

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.