• FC Ålands kapten Rezgar Amani
Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Publicerad: lördag, 18 maj, 2019 - 19:18

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Hemmapremiären på Rangsby för FC Åland lutade mot att bli en match som man skulle vilja glömma. Motståndet bestod av det fysiska laget Masku och matchen hinner knappt börja innan Masku gör första målet i matchen . I den 67:e matchminuten slår Masku en kort hörnvariant och sedan skickas ett lågt inlägg in bland hopen av spelare som står framför mål och 0-2 blir ett faktum när Maskus Matias Luonto styr in bollen.

Minuterna tickar ner och några få i hemmapubliken börjar att bege sig hemåt när klockan går in på tilläggstid och Sergei Chibisov reducerar till 1-2. FCÅ satsar allt framåt för att få till ett kvitteringsmål. Bollen skickas in i straffområdet och det är många spelare i boxen när en boll skarvas vidare och Maskus målvakt räddar två skott innan den tredje returen landar vid fötterna hos FC Ålands John Blomqvist som trycker in bollen i nätmaskorna. Matchen slutar 2-2.

 

 

Fler Sport

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.