• Daniel Boman gjorde 1-1 för FC Åland på straff. Foto: Malin Lundberg.
FC Ålands Fredrik Appel ger sin syn på matchen mot Åbo IFK och hela säsongen:
Tränaren Alexander Semenov om matchen mot Åbo, säsongen som varit och ett kommande nytt samarbete:
Publicerad: lördag, 13 oktober, 2018 - 19:41, uppdaterad: söndag, 14 oktober, 2018 - 12:10

FC Åland kryssade i sista matchen

Fotboll. FC Åland kryssade i säsongens sista match när man tog emot Åbo IFK på Sportkila på lördagen.

- De behövde en poäng för att hålla sig kvar i trean och det märktes, de ville mer än vi, analyserar både ytterbacken Fredrik Appel och tränaren Alexander Semenov.

Det dröjde ändå till den 60:e minuten innan gästerna spräckte nollan. Fram tills dess hade ingetdera laget skapat några farliga chanser, och Åbos Muse Khalid fick också sin chans som ur ingenting då FC Åland missade i ett uppspel. Khalid avslutade snabbt och 1-0 var ett faktum.

Kort efteråt varnades gästernas målvakt för att han höll i bollen för länge i händerna. FC Åland fick en indirekt frispark, och en Åbospelare som då försökte skjuta bort bollen och sedan tjafsade emot domaren blev utvisad. Men trots att FC Åland sedan var en man mer på planen lyckades man inte åstadkomma något spelmål. Först när man fick en straff i den 82:a minuten gjorde man 1-1, Daniel Boman satte straffen säkert i mål.

FC Åland hade några riktigt bra lägen i slutskedet av matchen men avsluten var inte tillräckligt vassa och matchen slutade oavgjort.

FC Åland slutar trea i tabellen, målsättningen inför säsongen var att vinna serien och stiga.
- Det blir samma målsättning nästa år, säger tränaren Alexander Semenov.

Fler Sport

Ledarstaben intakt hos IFK

IFK Mariehamn har ledarstaben intakt även under 2019, det står klart efter att de med utgående kontrakt nu har förlängt.

Första medaljen för Weuro i FM

Olivia Weuro har plockat hem den första medaljen i simningens FM i kortbana i Vasa. Den kom under torsdagens finalpass i lagkappen i 4x200 m frisim och Weuros lag RaisU kom på tredje plats.

IFK fick böter, förbundet berättar inte varför

IFK Mariehamn har blivit ålagda att betala 700 euro i böter till Finlands bollförbund på grund av bristande säkerhet i den sista matchen mot KuPS som spelades i Mariehamn i slutet av oktober.

ÅU fortsätter i cupen i januari

Finlands Cup för damer har gjorts om och ska innehålla ett gruppspel som Åland United tog sig till efter seger med hela 15-0 över Tervakosken Pato i augusti.

Kojola och Mantilla lämnar IFK

Kristian Kojola berättar om sitt beslut.
Kristian Kojola avslutar sin fotbollskarriär och Philip Mantilla lämnar IFK Mariehamn, det meddelar klubben via sin Facebooksida.

Mboma är IFK:s nye anfallare

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson och anfallaren Aristote Mboma
Anfallaren Aristote Mboma har skrivit på för IFK Mariehamn för de kommande två åren.

FK Jerv slutade på 13:e plats

Fotboll: Åländska Marc Nordqvist fick aldrig lämna bänken när FK Jerv spelade sista omgången i den näst högsta serien i Norge.

Lucas Forsström mästare i Bollhalla

Tennis: Det blev en förhandstippad final i herssingelturneringen i Bollhallamästerskapen mellan Lucas Forsström och Henrique Norbiato. Norbiato fullföljde aldrig finalen och Forsström stod därmed som segrare.

Silver till Daja och Norrköping

Fotboll: AIK är svenska mästare efter söndagens seger med 1-0 mot Kalmar. IFK Norrköping och Daniel Sjölund fick nöja sig med silver.