Publicerad: lördag, 13 oktober, 2018 - 19:41Uppdaterad: söndag, 14 oktober, 2018 - 12:10
  • Daniel Boman gjorde 1-1 för FC Åland på straff. Foto: Malin Lundberg.

FC Åland kryssade i sista matchen

Fotboll. FC Åland kryssade i säsongens sista match när man tog emot Åbo IFK på Sportkila på lördagen.

- De behövde en poäng för att hålla sig kvar i trean och det märktes, de ville mer än vi, analyserar både ytterbacken Fredrik Appel och tränaren Alexander Semenov.

Det dröjde ändå till den 60:e minuten innan gästerna spräckte nollan. Fram tills dess hade ingetdera laget skapat några farliga chanser, och Åbos Muse Khalid fick också sin chans som ur ingenting då FC Åland missade i ett uppspel. Khalid avslutade snabbt och 1-0 var ett faktum.

Kort efteråt varnades gästernas målvakt för att han höll i bollen för länge i händerna. FC Åland fick en indirekt frispark, och en Åbospelare som då försökte skjuta bort bollen och sedan tjafsade emot domaren blev utvisad. Men trots att FC Åland sedan var en man mer på planen lyckades man inte åstadkomma något spelmål. Först när man fick en straff i den 82:a minuten gjorde man 1-1, Daniel Boman satte straffen säkert i mål.

FC Åland hade några riktigt bra lägen i slutskedet av matchen men avsluten var inte tillräckligt vassa och matchen slutade oavgjort.

FC Åland slutar trea i tabellen, målsättningen inför säsongen var att vinna serien och stiga.
- Det blir samma målsättning nästa år, säger tränaren Alexander Semenov.