Publicerad: lördag, 9 mars, 2019 - 16:04Uppdaterad: lördag, 9 mars, 2019 - 16:18
  • En månad återstår till seriepremiär för FC Åland. Arkivfoto.

FC Åland förlorade träningsmatch

Fotboll. FC Åland förlorade lördagens träningsmatch mot svenska division 4-laget Rimbo IF med 1-2 i Eckeröhallen. Ålänningarna förde matchen och hade flera chanser men tyvärr saknades oftast skärpa i avsluten.

Gästernas båda mål kom efter individuella misstag i FC Åland, det första Rimbomålet kom halvvägs in i första halvlek och det andra tio minuter in i andra halvlek. FC Åland reducerade med 20 minuter kvar när Julius Sundman slog ett inlägg till Adam Eriksson framför mål och han säkert placerade in bollen. Sedan spelade FC Åland riktigt bra den sista delen av matchen men inga fler mål gjordes.

Det här var FC Ålands fjärde träningsmatch mot svenskt motstånd den här försäsongen. Mot division 2-laget FC Stockholm förlorade man på bortaplan, och mot division 4-lagen Botkyrka Konyaspor KIF och Uppsalalaget Procyon BK vann man stort.

Vad gäller kommande division 3-säsong har FC Åland inte satt upp något placeringsmål. Istället vill man fokusera på utveckling och att ha roligt, säger lagets Rezgar Amani. Truppen är relativt stor men det enda riktiga nyförvärvet hittills är Thomas Mäkinen som kommit från IFK Mariehamn, sedan har några spelare som tillhört FC Åland tidigare kommit tillbaka efter sejourer i andra lag. I lördagens match testade man en spelare, Sergei, från ryska föreningen Zenit St Petersburg, och Amani konstaterade efter matchen att han kunde vara nöjd med testspelet då han visat fina kvalitéer.