Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 oktober, 2020 - 06:02Uppdaterad: onsdag, 21 oktober, 2020 - 09:41
  • Det ska ordnas tävlingar under fem helger nästa år. Arkivbild.

Danielsson fortsätter leda folkrace

När folkracesektionen inom Ålands motorklubb höll höstmöte omvaldes Gerd Danielsson som ordförande för 2021.

Patrik Mäkilä valdes till viceordförande, anmälnings-, kurs- och banansvarig, Christine Leino till kassör, Isa Wikström till sekreterare, Sofia Sandell till pris- och pressansvarig samt träningsansvarig, Cecilia Söderlund till LOTS-ansvarig och Bo-Erik Söderlund ansvarar för banan tillsammans med Patrik Mäkilä.

Under mötet fastslogs att sektionen ansöker om att arrangera fem helger med tävlingar under nästa år. Mötet röstade även om att alla fem deltävlingar ska räknas in i ÅM nästa år. Det fanns ett motförslag där ett resultat skulle räknas bort och bara de fyra bästa skulle räknas, men så blev det alltså inte.

Utöver det ska det utredas om alternativet på banan ska byggas om. Orsaken till detta är en säkerhetsaspekt, det anses gå alldeles för fort i det nuvarande alternativet och hastigheten behöver sänkas för att göra det säkrare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »