Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 14:51Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2019 - 17:16
  • Ingen seger för IFK i cupen, däremot ett supporterdrama. Foto: Hasse Persson-Bru.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

-Vi har varit i kontakt med båda klubbarna under helgen och även med talespersonen för Ilves supportergrupp. Vi vill inte att det i framtiden ska vara några problem lagen emellan, säger Kalle Marttinen som är evenemangs- och logistikchef på Finlands bollförbund.

Bollförbundet har tidigare i ett pressmeddelande klargjort att händelserna efter slutsignalen inte har någon koppling till IFK Mariehamn.

Kommissarie Henrik Hagelberg berättar att polisen på Åland inte har fört någon dialog med bollförbundet efter händelsen.

-Polisens roll just nu är att hantera de eventuella brottsärenden som kommer in och därefter utreda händelsen från polisens synvinkel, säger kommissarie Henrik Hagelberg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »