• Ingen seger för IFK i cupen, däremot ett supporterdrama. Foto: Hasse Persson-Bru.
Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 14:51, uppdaterad: måndag, 17 juni, 2019 - 17:16

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

-Vi har varit i kontakt med båda klubbarna under helgen och även med talespersonen för Ilves supportergrupp. Vi vill inte att det i framtiden ska vara några problem lagen emellan, säger Kalle Marttinen som är evenemangs- och logistikchef på Finlands bollförbund.

Bollförbundet har tidigare i ett pressmeddelande klargjort att händelserna efter slutsignalen inte har någon koppling till IFK Mariehamn.

Kommissarie Henrik Hagelberg berättar att polisen på Åland inte har fört någon dialog med bollförbundet efter händelsen.

-Polisens roll just nu är att hantera de eventuella brottsärenden som kommer in och därefter utreda händelsen från polisens synvinkel, säger kommissarie Henrik Hagelberg.

 

Fler Sport

Backaliden nätade i comebacken när IFK vann

Gustav Backaliden var glad över att få spela match igen och göra mål:
Fotboll. IFK Mariehamn besegrade KPV med 3-0 på WHA på söndagskvällen. Gladast av alla var Gustav Backaliden som gjorde comeback och matchens sista mål.

Hemmaseger i Mariehamnsregattan

Daniel Mattsson från Alandia Sailing Team om helgens segling:
Segling. Det blev åländsk seger när Åländska segelsällskapets lag Alandia Sailing Team vann Mariehamnsregattan som ordnades fredag-söndag. Tävlingen var samtidigt det första klassmästerskapet i J70 som någonsin arrangerats i Finland.

Uppdaterad: Helenius knockad i åttonde ronden

Boxning. Robert Helenius förlorade matchen mot amerikanen Gerald Washington i Minnesota natten till söndagen.

FC Åland vann mot TOVE

Fotboll. FC Åland vann bortamatchen mot TOVE med 3-1 på lördagen.

Svenska segrar i Semesterloppet

Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 kilometer:
Löpning. Det blev svensk seger på både dam- och herrsidan i Semesterloppet i Käringsund på lördagen. 12-kilometersloppet vanns av Carolina Wikström från Uppsala och Björn Wärn från Stockholm.

Åland United vann mot TPS

Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Fotboll. Åland United vann lördagens bortamatch mot TPS med 1-0.

Helenius boxas i Minnesota

Boxning. Robert Helenius möter amerikanen Gerald Washington i en match i Minnesota under lördagen (tidig söndag morgon finländsk tid). - Jag ser absolut fram emot matchen och det är bra att den sker i USA så att jag kan få bra matcher där framöver. Washington är ett stort namn i USA vilket är extra bra, säger Helenius i ett pressmeddelande från Paf.

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.