• Ingen seger för IFK i cupen, däremot ett supporterdrama. Foto: Hasse Persson-Bru.
Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 14:51, uppdaterad: måndag, 17 juni, 2019 - 17:16

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

-Vi har varit i kontakt med båda klubbarna under helgen och även med talespersonen för Ilves supportergrupp. Vi vill inte att det i framtiden ska vara några problem lagen emellan, säger Kalle Marttinen som är evenemangs- och logistikchef på Finlands bollförbund.

Bollförbundet har tidigare i ett pressmeddelande klargjort att händelserna efter slutsignalen inte har någon koppling till IFK Mariehamn.

Kommissarie Henrik Hagelberg berättar att polisen på Åland inte har fört någon dialog med bollförbundet efter händelsen.

-Polisens roll just nu är att hantera de eventuella brottsärenden som kommer in och därefter utreda händelsen från polisens synvinkel, säger kommissarie Henrik Hagelberg.

 

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.